recette Spaghetti all’arrabbiata

Spaghetti all’arrabbiata

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg tomaten
  • 440 g spaghetti
  • 2 olijfolie
  • 2 dikke tenen knoflook in dunne schijfjes
  • 2 gedroogde middelgrote pepers
  • een beetje basilicum
  • geraspte parmezaan

Voorbereiding

  • Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Doe olie in een kookpan en laat de look en de pepers op een zacht vuurtje aanstoven tot de look goudbruin is. Keer de pepers tijdens het aanbakken om zodat ze goed met olie worden doordrenkt en een nootachtige smaak krijgen. Voeg de tomaten toe en kruid met zout. Laat 20 à 30 minuten garen op een zacht vuur tot je een dikke saus krijgt.
  • Doe intussen de spaghetti in een pan met kokend water en laat garen tot ze al dente zijn. Giet af.
  • Voeg de basilicum toe aan de saus en kruid vlak voor je de saus over de pasta giet. Geef er geraspte parmezaan bij.
  • Als je de saus pittiger wil, snij dan de pepers open om de zaadjes vrij te maken.

Smakelijk!

Cabillaud skrei

Skrei, koning onder de kabeljauw...

Product van de week

Zet dit heerlijke stukje vis op tafel en laat je smaakpapillen op reis vertrekken.

Van januari tot maart, in de paartijd, begint de Noorse kabeljauw aan de reis naar zijn liefdesnestjes: de fjorden voorbij de poolcirkel. Hij krijgt dan de naam “skrei”. Zijn vel krijgt een paarlemoerkleur, zijn vlees is steviger en malser, zijn smaak is ongeëvenaard fijn. Gelukkig is de vangst tijdens deze periode strikt gereglementeerd en onderworpen aan strenge quota.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek