
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg tomaten
- 440 g spaghetti
- 2 olijfolie
- 2 dikke tenen knoflook in dunne schijfjes
- 2 gedroogde middelgrote pepers
- een beetje basilicum
- geraspte parmezaan
Voorbereiding
- Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
- Doe olie in een kookpan en laat de look en de pepers op een zacht vuurtje aanstoven tot de look goudbruin is. Keer de pepers tijdens het aanbakken om zodat ze goed met olie worden doordrenkt en een nootachtige smaak krijgen. Voeg de tomaten toe en kruid met zout. Laat 20 à 30 minuten garen op een zacht vuur tot je een dikke saus krijgt.
- Doe intussen de spaghetti in een pan met kokend water en laat garen tot ze al dente zijn. Giet af.
- Voeg de basilicum toe aan de saus en kruid vlak voor je de saus over de pasta giet. Geef er geraspte parmezaan bij.
- Als je de saus pittiger wil, snij dan de pepers open om de zaadjes vrij te maken.
Smakelijk!