recette Spaghetti met gedroogde tomaten, garnalen en limoen

Spaghetti met gedroogde tomaten, garnalen en limoen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 21 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g halfgedroogde tomaten
  • 500 g spaghetti
  • 3 teentjes look
  • 8 ansjovisfilets
  • het sap van 1 limoen
  • 100 ml kappertjes in azijn
  • gemalen chilipeper
  • basilicum
  • olijfolie
  • zout, peper

Voorbereiding

  • Mix in één kom de helft van de halfgedroogde tomaten, de gepelde teentjes look, de ansjovisfilets en het limoensap.
  • Breng water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
  • Snij ondertussen de rest van de tomaten in reepjes.
  • Doe de olie in een braadpan en bak de gepelde garnalen aan.
  • Laat de pasta uitlekken en voeg het tomatenmengsel toe. Kruid naar eigen smaak met gemalen chilipeper. Meng goed. Proef, voeg citroensap toe en werk de kruiding bij: zout, olijfolie en chilipeper indien nodig.
  • Voeg de reepjes gedroogde tomaten, de uitgelekte kappertjes en de garnalen toe. Meng en decoreer net voor het opdienen met basilicumblaadjes. Je kan dit gerecht warm of koud serveren.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek