
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g halfgedroogde tomaten
- 500 g spaghetti
- 3 teentjes look
- 8 ansjovisfilets
- het sap van 1 limoen
- 100 ml kappertjes in azijn
- gemalen chilipeper
- basilicum
- olijfolie
- zout, peper
Voorbereiding
- Mix in één kom de helft van de halfgedroogde tomaten, de gepelde teentjes look, de ansjovisfilets en het limoensap.
- Breng water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
- Snij ondertussen de rest van de tomaten in reepjes.
- Doe de olie in een braadpan en bak de gepelde garnalen aan.
- Laat de pasta uitlekken en voeg het tomatenmengsel toe. Kruid naar eigen smaak met gemalen chilipeper. Meng goed. Proef, voeg citroensap toe en werk de kruiding bij: zout, olijfolie en chilipeper indien nodig.
- Voeg de reepjes gedroogde tomaten, de uitgelekte kappertjes en de garnalen toe. Meng en decoreer net voor het opdienen met basilicumblaadjes. Je kan dit gerecht warm of koud serveren.
Smakelijk!