recette Stoemp met prei

Stoemp met prei

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g aardappelen
  • 3 preistengels
  • 1 ui
  • 250 ml melk
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • scheutje azijn

Voorbereiding

  • Gebruik bloemige aardappelen zoals Bintje. Schil en snij in grove stukken.
  • Kook 20 min. in gezouten water.
  • Spoel het preiwit af en snij in ronde schijfjes.
  • Doe in een pan met boter en de ui. Stoof de groenten glazig.
  • Plet de aardappelen kort met een vork en voeg de melk en de prei toe.
  • Kruid naar eigen smaak.
  • De toets van de chef: voeg een scheutje azijn toe, meng en geniet.
  • Serveer met een lekkere gegrilde boerenworst.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek