recette Stoofpotje van rundskarbonaden “batch cooking”

Stoofpotje van rundskarbonaden “batch cooking”

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 105 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg rundskarbonaden
  • 500 g wortelen
  • 500 g raapjes
  • 3 stevige uien
  • 1 takje selder
  • 750 ml bruin bier
  • 6 sneden peperkoek
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie
  • frieten of krielaardappelen

Voorbereiding

  • Kleur de dag voordien (of tijdens een regenachtig weekend) het in stukken gesneden vlees aan in een stoofpot met een beetje olie. Zet weg.
  • Vervang het vlees door de gepelde en gesnipperde uien. Stoof ze aan tot ze doorzichtig zijn. Voeg het vlees toe en vervolgens het bier, het laurierblaadje, de tijm, de jeneverbessen en een beetje peper en zout. Laat 1 uur onder deksel sudderen op een zacht vuur.
  • Schil ondertussen de wortelen, de selder en de raapjes. Snij in stukken, voeg toe aan de stoofpot en laat nog ongeveer 30 minuten meekoken. Laat het deksel op de stoofpot en plaats in de koelkast tot de volgende dag.
  • Besmeer de volgende dag de sneetjes peperkoek royaal met mosterd. Leg ze met de mosterd naar beneden op het stoofvlees. Laat minstens een uur sudderen op een zacht vuur en dien op met frieten of krielaardappelen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek