recette Stoofpotje van spruitjes met kastanjes en bacon

Stoofpotje van spruitjes met kastanjes en bacon

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g spruitjes
  • 1 blik kastanjes natuur
  • 80 g bacon in fijne sneetjes
  • 2 el olie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Breng gezouten water aan de kook in een grote kookpot. Doe er de spruitjes in en laat 5 minuten blancheren. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Laat ondertussen de kastanjes uitlekken en snij de plakken bacon in fijne schijfjes.
  • Verwarm de olie in een wok en bak de bacon aan. Zet het vuur lager en voeg de spruitjes en de kastanjes toe. Kruid met peper. Dek af en laat 20 minuten koken op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  • Besprenkel op het einde met de balsamicoazijn. Dien meteen op.
  • Goed om weten Je kan de bacon vervangen door gerookte ham, pancetta of gewoon spekblokjes?

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek