recette Stoofvlees op Bretoense wijze

Stoofvlees op Bretoense wijze

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 200 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 2 grote uien
  • 750 ml cider brut
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 250 ml water
  • 4 wortels
  • 600 g aardappelen
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 koffielepel ciderazijn
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 1 koffielepel olie
  • 1 koffielepel Guérande-zout en peper
  • enkele roze bessen

Voorbereiding

  • Snij het rundvlees in grote blokjes en snipper de uien.
  • Schroei het vlees in een stoofpot op een hoog vuur 2 tot 3 minuten onder regelmatig roeren aan in de olie en voeg de uien toe. Stoof de uien enkele minuten aan en bestrooi met het maïszetmeel. Meng grondig tot het mengsel is gekleurd.
  • Voeg de cider, de azijn, het water, het blokje rundsbouillon, het Guérande-zout, de peper, de roze bessen en de Provençaalse kruiden toe. Dek af en laat 2u30 sudderen.
  • Schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in schijfjes. Doe bij de stoofpot en laat nog 30 minuten sudderen. Dien heet op.

Smakelijk!

Tomates anciennes

Oude tomaten

Seizoensproducten

Fantasie op je bord!

Oude tomaten hebben originele vormen en kleuren – plat, hartvormig, spits, peervormig, zwart, roze, oranje, geel, groen gestreept, … Ze zijn vlezig en robuust en zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Je kan ze gebruiken in coulis, conserven, taart of rauw in een slaatje. Een topper voor een zomerse maaltijd!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek