recette Stoofvlees op Bretoense wijze

Stoofvlees op Bretoense wijze

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 200 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1000 g rundsstoofvlees
  • 2 grote uien
  • 750 ml cider brut
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 250 ml water
  • 4 wortels
  • 600 g aardappelen
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl ciderazijn
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl olie
  • 1 kl Guérande-zout en peper
  • enkele roze bessen

Voorbereiding

  • Snij het rundvlees in grote blokjes en snipper de uien.
  • Schroei het vlees in een stoofpot op een hoog vuur 2 tot 3 minuten onder regelmatig roeren aan in de olie en voeg de uien toe. Stoof de uien enkele minuten aan en bestrooi met het maïszetmeel. Meng grondig tot het mengsel is gekleurd.
  • Voeg de cider, de azijn, het water, het blokje rundsbouillon, het Guérande-zout, de peper, de roze bessen en de Provençaalse kruiden toe. Dek af en laat 2u30 sudderen.
  • Schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in schijfjes. Doe bij de stoofpot en laat nog 30 minuten sudderen. Dien heet op.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek