icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Stoofvlees op z'n Vlaams

Stoofvlees op z'n Vlaams

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 205 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 610 kg stoofvlees
  • 50 g reuzel
  • 400 g uien
  • 1 el (grote) bruine suiker
  • 1 kruidentuiltje (2 takjes tijm, 1 laurierblaadje)
  • 1 el wijnazijn
  • 500 ml blond bier (of meer, naargelang de grootte van de stoofpot)
  • 2 el scherpe mosterd
  • 2 sneden peperkoek
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Snij het vlees in blokjes van ± 4,5 cm. Snipper de uien.
  • Verwarm de helft van de reuzel in een stoofpot op een matig vuur. Schroei de stukken vlees langs alle zijden aan en neem ze uit de pot. Zet weg.
  • Verwijder het vet uit de stoofpot en verwarm de rest van de reuzel op een zacht vuur. Fruit de uien 10 tot 12 minuten onder deksel. Roer af en toe. Voeg de bruine suiker en de azijn toe, roer 2 tot 3 minuten en verwijder de uien met een schuimspaan.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe de uien en het vlees in afwisselende laagjes in de stoofpot, met het kruidentuiltje in het midden. Bevochtig met de overblijvende vleesjus en voeg bier toe. De ingrediënten moeten net onderstaan. Kruid met peper en zout.
  • Smeer de mosterd op beide zijden van de sneden peperkoek en leg ze bovenop de ingrediënten in de stoofpot. Dek hermetisch af (bakpapier of aluminiumfolie + deksel) en plaats 3 uur in de oven.
  • Serveer met frietjes, aardappelpuree of sneetjes boerenbrood.
  • Goed om weten: dit gerecht is nog lekkerder wanneer je het een dag op voorhand maakt en op de dag zelf opwarmt!

Smakelijk!