recette Struisvogelsteaks, staafjes potimarron en zoete aardappel

Struisvogelsteaks, staafjes potimarron en zoete aardappel

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 struisvogelsteaks
  • 1 potimarron
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 teentjes look
  • 1 bos koriander
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de potimarron en de zoete aardappelen. Snij in lange staafjes en leg in een ovenschaal. Voeg de teentjes look toe en wrijf in met olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats de schaal 15 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de pesto met koriander. Rooster de pijnboompitten (zonder vetstof) en mix ze met de koriander en 60 ml olijfolie (voeg indien nodig olie toe om een mooie consistentie te bekomen). Kruid met peper en zout.
  • Kijk na of de groenten gaar zijn en bak de steaks in een braadpan met olijfolie. Als de steaks gebakken zijn, snij ze dan in sneetjes en leg ze in de groenteschotel die je op tafel zet.
  • Serveer met de pesto van koriander.

Smakelijk!

Fraises min

Aardbeien

Seizoensproducten

Zoet en sappig, voor het plezier van klein en groot

Aardbeien bestaan al sinds lang vervlogen tijden. Ze zijn goed voor de gezondheid, rijk aan vezels en vitamine C, en een bron van antioxidanten. Bovendien hebben ze een positieve werking op het immuunsysteem. Ze bevatten veel water en weinig calorieën (amper 40 kcal per 100 g), waardoor ze ook aan te raden zijn tijdens dieetperioden. Reken 150-200 g aardbeien voor een portie.
Je hebt dus geen enkele reden om aan deze heerlijke verleiding te weerstaan. Natuur, in een slaatje of een mousse: tijdens het seizoen zijn alle gelegenheden goed!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek