recette Struisvogelsteaks, staafjes potimarron en zoete aardappel

Struisvogelsteaks, staafjes potimarron en zoete aardappel

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 struisvogelsteaks
  • 1 potimarron
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 teentjes look
  • 1 bos koriander
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de potimarron en de zoete aardappelen. Snij in lange staafjes en leg in een ovenschaal. Voeg de teentjes look toe en wrijf in met olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats de schaal 15 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de pesto met koriander. Rooster de pijnboompitten (zonder vetstof) en mix ze met de koriander en 60 ml olijfolie (voeg indien nodig olie toe om een mooie consistentie te bekomen). Kruid met peper en zout.
  • Kijk na of de groenten gaar zijn en bak de steaks in een braadpan met olijfolie. Als de steaks gebakken zijn, snij ze dan in sneetjes en leg ze in de groenteschotel die je op tafel zet.
  • Serveer met de pesto van koriander.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek