recette Struisvogelsteaks, staafjes potimarron en zoete aardappel

Struisvogelsteaks, staafjes potimarron en zoete aardappel

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 struisvogelsteaks
  • 1 potimarron
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 4 teentjes look
  • 1 bos koriander
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de potimarron en de zoete aardappelen. Snij in lange staafjes en leg in een ovenschaal. Voeg de teentjes look toe en wrijf in met olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats de schaal 15 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de pesto met koriander. Rooster de pijnboompitten (zonder vetstof) en mix ze met de koriander en 60 ml olijfolie (voeg indien nodig olie toe om een mooie consistentie te bekomen). Kruid met peper en zout.
  • Kijk na of de groenten gaar zijn en bak de steaks in een braadpan met olijfolie. Als de steaks gebakken zijn, snij ze dan in sneetjes en leg ze in de groenteschotel die je op tafel zet.
  • Serveer met de pesto van koriander.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek