recette Taartje met geitenkaas en Chasselas druiven

Taartje met geitenkaas en Chasselas druiven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g kruimeldeeg
  • 4 geitenkaasjes type rocamadour
  • 24 Chasselas druiven
  • 12 walnootpitten
  • acaciahoning
  • 1 eigeel
  • rozemarijn
  • peper van de molen

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Rol het deeg uit en steek er vier rondjes van ± 14 cm diameter uit.
  • Strijk met behulp van een penseel in met acaciahoning. Leg een geitenkaasje op elk stuk deeg en bestrooi met rozemarijn en geplette walnootpitten. Kruid met peper en leg er de in twee gesneden druiven op. Plooi de zijkanten om en bestrijk met eigeel waaraan een heel klein beetje water is toegevoegd.
  • Plaats in de oven en laat 25 minuten goudbruin bakken.
  • Dien op met een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek