recette Taartje met geitenkaas en Chasselas druiven

Taartje met geitenkaas en Chasselas druiven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g kruimeldeeg
  • 4 geitenkaasjes type rocamadour
  • 24 Chasselas druiven
  • 12 walnootpitten
  • acaciahoning
  • 1 eigeel
  • rozemarijn
  • peper van de molen

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Rol het deeg uit en steek er vier rondjes van ± 14 cm diameter uit.
  • Strijk met behulp van een penseel in met acaciahoning. Leg een geitenkaasje op elk stuk deeg en bestrooi met rozemarijn en geplette walnootpitten. Kruid met peper en leg er de in twee gesneden druiven op. Plooi de zijkanten om en bestrijk met eigeel waaraan een heel klein beetje water is toegevoegd.
  • Plaats in de oven en laat 25 minuten goudbruin bakken.
  • Dien op met een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek