recette Taboulé van quinoa

Taboulé van quinoa

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g quinoa
  • 5 tomaten
  • ½ komkommer
  • 2 middelgrote rode uien
  • 250 g rucola
  • 1 citroen
  • 44 410 ml olijfolie
  • 2 teentjes look
  • ½ bos verse munt
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Spoel de quinoa in een fijne zeef. Doe in een kookpan en voeg 1,5 tot 2 keer het volume water toe, naargelang je de quinoa “al dente” of wat malser wenst. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 10 minuten koken. Neem van het vuur en laat 5 minuten zwellen. Zet weg.
  • Pel ondertussen de uien en was de komkommer en de tomaten. Snij de groenten in kleine blokjes en zet weg.
  • Doe het citroensap en de olijfolie in een slakom. Kruid met peper en zout. Klop met een vork tot een emulsie en voeg de fijngehakte look en vervolgens de gesneden groenten toe. Meng en voeg de fijngesneden munt en de afgekoelde quinoa toe. Meng goed en bewaar in de koelkast.
  • Voeg net voor het opdienen de rucola toe.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek