recette Tajine van eend met clementine

Tajine van eend met clementine

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 195 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 eendenbouten
  • 200 g sjalotten
  • 2 koffielepel korianderpoeder
  • 2 koffielepel gemberpoeder
  • 2 koffielepel gemalen komijn
  • 2 koffielepel paprika
  • 600 ml gevogeltebouillon
  • 2 koffielepel vloeibare honing
  • sap van 1 citroen
  • 6 clementines
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • zout
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
  • Leg de eendenbouten naast elkaar in een grote ovenschaal. Kruid met zout en plaats 45 minuten in de oven. Leg de gebakken bouten op een bord en zet weg. Hou het bakvet bij.
  • Verwarm 3 el vet in een grote sauteerpan. Voeg de geschilde hele sjalotten toe en laat stoven tot ze net aangekleurd zijn. Meng in een kom de specerijenpoeders. Voeg toe aan de sjalotten en meng.
  • Leng aan met de gevogeltebouillon, de honing en het citroensap. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Leg vervolgens de eendenbouten in de sauteerpan, dek af met bakpapier en plaats er het deksel op. Laat ongeveer 1 uur tot 1 uur 1/4 sudderen op een zacht vuur.
  • Verwarm ondertussen 1 el eendenvet in een sauteerpan. Voeg de geschilde clementines toe en bak ze zacht aan. Zet het vuur uit wanneer ze mooi glanzen en een goudbruine kleur hebben. Zet weg.
  • Wanneer de eend gebakken is, voeg dan de clementines toe en laat nog ongeveer 15 minuten onder deksel koken op een heel zacht vuur. Bestrooi met verse koriander en geroosterde sesamzaadjes.
  • Serveer met couscous.

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek