recette Tajine van eend met clementine

Tajine van eend met clementine

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 195 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 eendenbouten
  • 200 g sjalotten
  • 2 kl korianderpoeder
  • 2 kl gemberpoeder
  • 2 kl gemalen komijn
  • 2 kl paprika
  • 600 ml gevogeltebouillon
  • 2 kl vloeibare honing
  • sap van 1 citroen
  • 6 clementines
  • 3 el fijngehakte verse koriander
  • 2 el sesamzaad
  • zout
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C.
  • Leg de eendenbouten naast elkaar in een grote ovenschaal. Kruid met zout en plaats 45 minuten in de oven. Leg de gebakken bouten op een bord en zet weg. Hou het bakvet bij.
  • Verwarm 3 el vet in een grote sauteerpan. Voeg de geschilde hele sjalotten toe en laat stoven tot ze net aangekleurd zijn. Meng in een kom de specerijenpoeders. Voeg toe aan de sjalotten en meng.
  • Leng aan met de gevogeltebouillon, de honing en het citroensap. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Leg vervolgens de eendenbouten in de sauteerpan, dek af met bakpapier en plaats er het deksel op. Laat ongeveer 1 uur tot 1 uur 1/4 sudderen op een zacht vuur.
  • Verwarm ondertussen 1 el eendenvet in een sauteerpan. Voeg de geschilde clementines toe en bak ze zacht aan. Zet het vuur uit wanneer ze mooi glanzen en een goudbruine kleur hebben. Zet weg.
  • Wanneer de eend gebakken is, voeg dan de clementines toe en laat nog ongeveer 15 minuten onder deksel koken op een heel zacht vuur. Bestrooi met verse koriander en geroosterde sesamzaadjes.
  • Serveer met couscous.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek