recette Tartaar van zalm en avocado

Tartaar van zalm en avocado

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 verse zalmhaas zonder graten
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • roze bessen
  • rucola
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Snij de verse gerookte zalm in kleine stukjes. Doe in een slakom met de olijfolie en het citroensap. Meng en laat een uur marineren in de koelkast.
  • Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak net voor je de tartaar afwerkt de sjalot fijn en voeg toe aan de gemarineerde zalm.
  • Leg in een uitsteekvorm een laagje avocado en daarop een laagje gemarineerde zalm. Doe er roze bessen over en plaats in de koelkast.
  • Garneer net voor het opdienen met enkele blaadjes rucola en een fijn schijfje citroen.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek