recette Tartaar van zalm en avocado

Tartaar van zalm en avocado

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 verse zalmhaas zonder graten
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • roze bessen
  • rucola
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Snij de verse gerookte zalm in kleine stukjes. Doe in een slakom met de olijfolie en het citroensap. Meng en laat een uur marineren in de koelkast.
  • Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak net voor je de tartaar afwerkt de sjalot fijn en voeg toe aan de gemarineerde zalm.
  • Leg in een uitsteekvorm een laagje avocado en daarop een laagje gemarineerde zalm. Doe er roze bessen over en plaats in de koelkast.
  • Garneer net voor het opdienen met enkele blaadjes rucola en een fijn schijfje citroen.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek