recette Tartaar van zalm en avocado

Tartaar van zalm en avocado

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 verse zalmhaas zonder graten
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 sjalot
  • roze bessen
  • rucola
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Snij de verse en de gerookte zalm in kleine stukjes. Doe in een slakom met de olijfolie en het citroensap. Meng en laat een uur marineren in de koelkast.
  • Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak net voor u de tartaar afwerkt de sjalot fijn en voeg toe aan de gemarineerde zalm.
  • Leg in een uitsteekvorm een laagje avocado en daarop een laagje gemarineerde zalm. Doe er roze bessen over en plaats in de koelkast.
  • Garneer net voor het opdienen met enkele blaadjes rucola en een fijn schijfje citroen.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek