recette Tartaar van zalm en avocado

Tartaar van zalm en avocado

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 verse zalmhaas zonder graten
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 sjalot
  • roze bessen
  • rucola
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Snij de verse en de gerookte zalm in kleine stukjes. Doe in een slakom met de olijfolie en het citroensap. Meng en laat een uur marineren in de koelkast.
  • Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak net voor je de tartaar afwerkt de sjalot fijn en voeg toe aan de gemarineerde zalm.
  • Leg in een uitsteekvorm een laagje avocado en daarop een laagje gemarineerde zalm. Doe er roze bessen over en plaats in de koelkast.
  • Garneer net voor het opdienen met enkele blaadjes rucola en een fijn schijfje citroen.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek