recette Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 aperitieflepels
  • 200 g zalmfilet zonder vel
  • ½ venkel met groen
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snijd de venkel (bewaar het groen), de zalm en de olijven in fijne stukjes. Was de sinaasappel en rasp het equivalent van een halve koffielepel schil.
  • Verwijder de schil en de witte velletjes met een gekarteld mesje. Scheid de partjes van elkaar door met het mes langs de vliezen te snijden en vang ondertussen het sap op.
  • Snijd de partjes in fijne blokjes. Meng de zalm, de venkel, de olijven en de sinaasappel in een kom.
  • Giet het opgevangen sinaasappelsap en de olie erover. Op smaak brengen met zout en peper en koel bewaren.
  • Schik het mengsel vlak voor het opdienen op aperitieflepels en werk af met een takje venkelgroen.

Smakelijk!

Burgers boeuf

Rundvleesburgers

Lekker van het seizoen

Proef onze smaakvolle burgers van rundvlees afkomstig uit diverse streken.

Limousin: Limousin-rundvlees, afkomstig uit Frankrijk, heeft een mooie rode kleur. Het is vlees van topkwaliteit, met weinig vet en veel smaak.
Angus:
Angus is een runderras dat sterk in de smaak valt bij liefhebbers van rood vlees. Dit Schotse ras levert mals vlees van uitstekende kwaliteit. Het is niet te droog of te vochtig: het perfecte evenwicht tussen beide zorgt ervoor dat het vlees bij het bakken lekker sappig blijft.
Hereford: Hereford, afkomstig uit Ierland, is uitzonderlijk rundvlees. Het is mals en smaakvol. Omdat de runderen vet aanmaken bij het grazen, leveren ze aangenaam dooraderd vlees op met een delicate korrel. Beleef een nieuwe ervaring met rundvlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek