
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 12 aperitieflepels
- 200 g zalmfilet zonder vel
- ½ venkel met groen
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 onbehandelde sinaasappel
- 2 el olijfolie
- zout en peper van de molen
Voorbereiding
- Snijd de venkel (bewaar het groen), de zalm en de olijven in fijne stukjes. Was de sinaasappel en rasp het equivalent van een halve koffielepel schil.
- Verwijder de schil en de witte velletjes met een gekarteld mesje. Scheid de partjes van elkaar door met het mes langs de vliezen te snijden en vang ondertussen het sap op.
- Snijd de partjes in fijne blokjes. Meng de zalm, de venkel, de olijven en de sinaasappel in een kom.
- Giet het opgevangen sinaasappelsap en de olie erover. Op smaak brengen met zout en peper en koel bewaren.
- Schik het mengsel vlak voor het opdienen op aperitieflepels en werk af met een takje venkelgroen.
Smakelijk!