recette Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 aperitieflepels
  • 200 g zalmfilet zonder vel
  • ½ venkel met groen
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snijd de venkel (bewaar het groen), de zalm en de olijven in fijne stukjes. Was de sinaasappel en rasp het equivalent van een halve koffielepel schil.
  • Verwijder de schil en de witte velletjes met een gekarteld mesje. Scheid de partjes van elkaar door met het mes langs de vliezen te snijden en vang ondertussen het sap op.
  • Snijd de partjes in fijne blokjes. Meng de zalm, de venkel, de olijven en de sinaasappel in een kom.
  • Giet het opgevangen sinaasappelsap en de olie erover. Op smaak brengen met zout en peper en koel bewaren.
  • Schik het mengsel vlak voor het opdienen op aperitieflepels en werk af met een takje venkelgroen.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek