recette Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 aperitief lepels
  • 200 g zalmfilet zonder vel
  • ½ venkel met groen
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snijd de venkel (bewaar het groen), de zalm en de olijven in fijne stukjes. Was de sinaasappel en rasp het equivalent van een halve k.l. schil.
  • Verwijder de schil en de witte velletjes met een gekarteld mesje. Scheid de partjes van elkaar door met het mes langs de vliezen te snijden en vang ondertussen het sap op.
  • Snijd de partjes in fijne blokjes. Meng de zalm, de venkel, de olijven en de sinaasappel in een kom.
  • Giet het opgevangen sinaasappelsap en de olie erover. Op smaak brengen met zout en peper en koel bewaren.
  • Schik het mengsel vlak voor het opdienen op aperitieflepels en werk af met een takje venkelgroen.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek