recette Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

Tartaar van zalm, venkel en sinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 aperitieflepels
  • 200 g zalmfilet zonder vel
  • ½ venkel met groen
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snijd de venkel (bewaar het groen), de zalm en de olijven in fijne stukjes. Was de sinaasappel en rasp het equivalent van een halve koffielepel schil.
  • Verwijder de schil en de witte velletjes met een gekarteld mesje. Scheid de partjes van elkaar door met het mes langs de vliezen te snijden en vang ondertussen het sap op.
  • Snijd de partjes in fijne blokjes. Meng de zalm, de venkel, de olijven en de sinaasappel in een kom.
  • Giet het opgevangen sinaasappelsap en de olie erover. Op smaak brengen met zout en peper en koel bewaren.
  • Schik het mengsel vlak voor het opdienen op aperitieflepels en werk af met een takje venkelgroen.

Smakelijk!

Tomates anciennes

Oude tomaten

Seizoensproducten

Fantasie op je bord!

Oude tomaten hebben originele vormen en kleuren – plat, hartvormig, spits, peervormig, zwart, roze, oranje, geel, groen gestreept, … Ze zijn vlezig en robuust en zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Je kan ze gebruiken in coulis, conserven, taart of rauw in een slaatje. Een topper voor een zomerse maaltijd!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek