recette Tarwerisotto met champignons en spekblokjes

Tarwerisotto met champignons en spekblokjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 tarwe
  • 200 g champignons
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 3 el mascarpone
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en fijngehakte bieslook

Voorbereiding

  • Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
  • Stoof de uien in een braadpan met hoge rand glazig in de olijfolie. Voeg de gerookte spekblokjes en de champignons toe. Meng, voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
  • Voeg de tarwe toe. Giet er de gevogeltebouillon bij en kruid met peper. Laat 10 minuten koken, tot alle vloeistof is geabsorbeerd.
  • Voeg op het einde van de kooktijd de mascarpone en de geraspte parmezaan toe en bestrooi met fijngehakte bieslook.
  • Meng goed door elkaar en dien meteen op.
  • Goed om weten: org voor afwisseling en serveer deze tarwerisotto met rauwe ham, asperges, pompoen of andere seizoensgroenten voor nog meer smaak!

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek