recette Tarwerisotto met champignons en spekblokjes

Tarwerisotto met champignons en spekblokjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 tarwe
  • 200 g champignons
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 3 el mascarpone
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en fijngehakte bieslook

Voorbereiding

  • Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
  • Stoof de uien in een braadpan met hoge rand glazig in de olijfolie. Voeg de gerookte spekblokjes en de champignons toe. Meng, voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
  • Voeg de tarwe toe. Giet er de gevogeltebouillon bij en kruid met peper. Laat 10 minuten koken, tot alle vloeistof is geabsorbeerd.
  • Voeg op het einde van de kooktijd de mascarpone en de geraspte parmezaan toe en bestrooi met fijngehakte bieslook.
  • Meng goed door elkaar en dien meteen op.
  • Goed om weten: org voor afwisseling en serveer deze tarwerisotto met rauwe ham, asperges, pompoen of andere seizoensgroenten voor nog meer smaak!

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek