
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 tarwe
- 200 g champignons
- 200 g gerookte spekblokjes
- 2 uien
- 100 ml witte wijn
- 1 l gevogeltebouillon
- 3 el mascarpone
- 2 el geraspte parmezaan
- 2 el olijfolie
- peper en fijngehakte bieslook
Voorbereiding
- Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
- Stoof de uien in een braadpan met hoge rand glazig in de olijfolie. Voeg de gerookte spekblokjes en de champignons toe. Meng, voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
- Voeg de tarwe toe. Giet er de gevogeltebouillon bij en kruid met peper. Laat 10 minuten koken, tot alle vloeistof is geabsorbeerd.
- Voeg op het einde van de kooktijd de mascarpone en de geraspte parmezaan toe en bestrooi met fijngehakte bieslook.
- Meng goed door elkaar en dien meteen op.
- Goed om weten: org voor afwisseling en serveer deze tarwerisotto met rauwe ham, asperges, pompoen of andere seizoensgroenten voor nog meer smaak!
Smakelijk!