recette Tatin van kerstomaten door Marie Gourmandise

Tatin van kerstomaten door Marie Gourmandise

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 bakjes kerstomaten
  • 1 bladerdeeg
  • 6 el balsamicoazijn
  • 4 el suiker
  • feta
  • enkele basilicumblaadjes
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
  • Was de kerstomaten en snij ze in twee. Schik de kerstomaten in een mooie cirkel in een taartvorm (met de ronde zijde onderaan).
  • in een aardewerken steelpan, tot je een siroop bekomt (wanneer je belletjes krijgt die langzaam openbarsten, is het klaar). Nappeer de tomaten met de balsamicokaramel die je op die manier hebt bekomen. (Als de karamel stolt of als je de indruk hebt dat je hem niet goed hebt verdeeld, geen paniek! Bij het koken zal hij zich mooi overal verspreiden.)
  • Rol het deeg erover uit en duw de randen goed naar binnen in de vorm. Laat +/- 25 minuten bakken (het deeg moet goudbruin zijn).
  • Laat na het bakken afkoelen en draai de taart voorzichtig om op een bord. Verkruimel de feta. Decoreer met enkele verse basilicumblaadjes.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek