
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 ml kokosmelk light
- 500 ml kippenbouillon
- 20 middelgrote garnalen, rauw en gepeld
- 1 courgette
- 1 tomaat
- 1 paprika
- 50 g spinaziescheuten
- 1 el sesamolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el look, gesnipperd
- 1 el gember, fijngehakt
- 2 stengels citroengras, in de lengterichting in 2 gesneden*
- 1 el rode currypasta**
- enkele korianderblaadjes
Voorbereiding
- Was de courgette, de tomaat en de paprika en snij in blokjes.
- Verwarm de olie in een kookpot op een matig vuur. Stoof de ui, de paprika, de look, de gember en het citroengras 1 tot 2 minuten aan. Voeg de rode currypasta toe en laat 30 seconden bakken, tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de blokjes courgette en tomaat, de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen. Neem de stengels citroengras uit de pot.
- Mix het geheel tot je een gladde bereiding bekomt en breng op een matig vuur aan de kook.
- Voeg ten slotte de garnalen toe en laat 2 tot 3 minuten koken. Voeg op het einde van de kooktijd de spinaziescheuten toe.
- Bestrooi met fijngehakte korianderblaadjes en dien warm op.
- *Heb je geen stengels citroengras, dan kan je in de plaats daarvan 2 kl citroenzeste mengen met 2 blaadjes rucola. Doe in een goed gesloten zeefdoek, die je op het gepaste moment uit de kookpot neemt. **Je kan de rode currypasta vervangen door currypoeder.
Smakelijk!