recette Thaise soep met garnalen

Thaise soep met garnalen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 ml kokosmelk light
  • 500 ml kippenbouillon
  • 20 middelgrote garnalen, rauw en gepeld
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 50 g spinaziescheuten
  • 1 el sesamolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el look, gesnipperd
  • 1 el gember, fijngehakt
  • 2 stengels citroengras, in de lengterichting in 2 gesneden*
  • 1 el rode currypasta**
  • enkele korianderblaadjes

Voorbereiding

  • Was de courgette, de tomaat en de paprika en snij in blokjes.
  • Verwarm de olie in een kookpot op een matig vuur. Stoof de ui, de paprika, de look, de gember en het citroengras 1 tot 2 minuten aan. Voeg de rode currypasta toe en laat 30 seconden bakken, tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de blokjes courgette en tomaat, de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen. Neem de stengels citroengras uit de pot.
  • Mix het geheel tot je een gladde bereiding bekomt en breng op een matig vuur aan de kook.
  • Voeg ten slotte de garnalen toe en laat 2 tot 3 minuten koken. Voeg op het einde van de kooktijd de spinaziescheuten toe.
  • Bestrooi met fijngehakte korianderblaadjes en dien warm op.
  • *Heb je geen stengels citroengras, dan kan je in de plaats daarvan 2 kl citroenzeste mengen met 2 blaadjes rucola. Doe in een goed gesloten zeefdoek, die je op het gepaste moment uit de kookpot neemt. **Je kan de rode currypasta vervangen door currypoeder.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek