recette Tiramisu met gekaramelliseerde appels

Tiramisu met gekaramelliseerde appels

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 155 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 6 appels type Boskoop
  • 12 Bretoense koekjes
  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 60 g suiker
  • 30 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 kl kaneel in poeder

Voorbereiding

  • Schil de appels en snij ze in blokjes.
  • Bak enkele minuten in de boter in een anti-aanbakpan.
  • Doe er vanillesuiker en kaneel bij en karamelliseer tot de appels mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken en laat de jus in de pan.
  • Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers op met de suiker, tot het mengsel wit wordt. Voeg dan de mascarpone toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten goed stijf. Schep ze voorzichtig onder de mascarponebereiding.
  • Verkruimel de koekjes grof en doe ze in de pan. Roer ze door de braadjus van de appels.
  • Verdeel het mengsel van koekjes, de mascarponecrème en gekaramelliseerde appels in amuseglaasjes. Wissel de lagen af. Eindig met enkele appelblokjes. Bewaar minstens 2 uur in de koelkast.
  • Bestrooi lichtjes met kaneel en dien meteen op.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek