recette Tiramisu met rode vruchten

Tiramisu met rode vruchten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 210 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 g bloemsuiker
  • 550 g rode vruchten naar keuze (frambozen, aardbeien, aalbessen, bosbessen, …)
  • 250 g aardbeien
  • 1 el citroensap
  • 3 el calvados (facultatief)
  • 12 koekjes type boudoir of lange vingers
  • 1 snuifje zout
  • 4 munt- of basilicumblaadjes voor de decoratie

Voorbereiding

  • Mix de 250 g aardbeien met het citroensap. Zet weg.
  • Was de rode vruchten en laat ze uitlekken. Plaats een deel in de koelkast voor de decoratie en plet de rest grof. Zet weg.
  • Klop de eigelen met de bloemsuiker en de mascarpone. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
  • Meng in een diep bord het aardbeiensap met de calvados en drenk er de koekjes in.
  • Doe in glaasjes een laag doordrenkte koekjes, een laag room, een laag geplet fruit en opnieuw een laag koekjes. Werk af met room. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast (12 uur is ideaal).
  • Decoreer net voor het opdienen met verse hele vruchten en een blaadje munt of basilicum.
  • Tip: heb je geplet fruit over, bewaar het dan in de koelkast. Het smaakt heerlijk in een natuuryoghurt bij het ontbijt.

Smakelijk!

Fruits rouges

Rode vruchten

Seizoensproducten

Onder “rode vruchten” verstaan we meestal aardbeien, frambozen, bosaardbeien, kersen, aalbessen, braambessen, zwarte bessen en bosbessen, maar we kunnen ook veenbessen en cranberry’s aan het lijstje toevoegen.
Ze zijn vaak perfect rijp tussen juni en oktober, zodat je ervan kan smullen van de zomer tot het begin van de herfst. Fijnproevers genieten in het bijzonder van hun friszure toets.
Rode vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Je kan ze verwerken in tal van zoete en hartige recepten. Ze zijn lekker in een sorbet, charlotte, crumble, cheesecake en tiramisu, maar geven ook smaak aan een vinaigrette of natuuryoghurt. In sauzen passen ze bij wit vlees, eend, wild en zelfs zalm.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek