recette Tiramisu met speculoos

Tiramisu met speculoos

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 735 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 gescheiden eieren
  • 300 g mascarpone
  • 180 g suiker
  • 250 ml sterke koffie
  • 3 el cognac of calvados of zoete marsala, … (facultatief)
  • 36 speculoosjes
  • 2 macarons met koffie
  • 2 el bresiliennemengeling

Voorbereiding

  • Klop de eigelen met de suiker tot een licht en elastisch uitziend mengsel. Voeg de mascarpone toe en roer stevig door elkaar.
  • Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Giet de koffie in een diep bord en voeg de cognac (of andere alcohol naar keuze) toe. Drenk er kort enkele speculoosjes in en maak er in 4 glaasjes een laag van ± 1 cm dikte mee. Doe er een laag mascarponecrème op en ga verder met afwisselend laagjes speculoos en mascarpone, tot de glaasjes vol zijn. Eindig met de crème. Dek af en plaats minstens 12 uur in de koelkast
  • Decoreer net voor het serveren met bresilienne en een halve macaron per glas.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek