recette Toast met boschampignons

Toast met boschampignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g boschampignons naar keuze (cantharellen, morieljes, gele stekelzwammen, oesterzwammen, …)
  • 200 ml room
  • 100 g boter
  • 6 el fijngehakte peterselie
  • fleur de sel
  • 1 stokbrood
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de champignons in grove stukken.
  • Smelt de boter in een pan en stoof de champignons aan. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de room toe als de champignons gebakken zijn en laat inkoken.
  • Snij het stokbrood in 4 stukken van ± 12 cm. Smeer in met olie en laat lichtjes grillen in de oven.
  • Doe de champignons op de stukken stokbrood en bestrooi met fleur de sel en peterselie.
  • Serveer bij de toasts een gemengd slaatje met noten en pijnboompitten, op smaak gebracht met notenolie en balsamicoazijn.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek