recette Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 stevige tomaten
  • 3 takjes vers basilicum
  • 3 bolletjes burrata
  • 88 710 ml olijfolie
  • 29 610 ml witte balsamicoazijn
  • fleur de sel
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Snij de tomaten in grove plakken. Verwijder de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Snij de bolletjes burrata in twee.
  • Klop in een kom de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en een heel klein beetje zout.
  • Leg vlak voor het opdienen de plakjes tomaat op de borden in de vorm van een rozet. Bestrooi met fleur de sel en fijngehakt basilicum en bevochtig met vinaigrette. Leg in het midden een half bolletje burrata en dien koel op.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek