recette Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 stevige tomaten
  • 3 takjes vers basilicum
  • 3 bolletjes burrata
  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • fleur de sel
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Snij de tomaten in grove plakken. Verwijder de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Snij de bolletjes burrata in twee.
  • Klop in een kom de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en een heel klein beetje zout.
  • Leg vlak voor het opdienen de plakjes tomaat op de borden in de vorm van een rozet. Bestrooi met fleur de sel en fijngehakt basilicum en bevochtig met vinaigrette. Leg in het midden een half bolletje burrata en dien koel op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek