recette Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 stevige tomaten
  • 3 takjes vers basilicum
  • 3 bolletjes burrata
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • fleur de sel
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Snij de tomaten in grove plakken. Verwijder de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Snij de bolletjes burrata in twee.
  • Klop in een kom de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en een heel klein beetje zout.
  • Leg vlak voor het opdienen de plakjes tomaat op de borden in de vorm van een rozet. Bestrooi met fleur de sel en fijngehakt basilicum en bevochtig met vinaigrette. Leg in het midden een half bolletje burrata en dien koel op.

Smakelijk!

Fraises

Elsanta aardbeien

Seizoensproducten

Een echte seizoenstopper!

Elsanta aardbeien hebben een conische vorm en een mooie, glanzende rode kleur.
Ze zijn smaakvol, sappig en stevig, waardoor ze een van de beste soorten zijn voor desserts, aardbeienijs en sapjes.
Aardbeien zijn goed voor de gezondheid, rijk aan vezels en vitamine C, en een bron van antioxidanten. Bovendien stimuleren ze het immuunsysteem. Ze bevatten veel water en weinig calorieën (amper 40 kcal per 100 g), waardoor ze perfect zijn tijdens het diëten. Voor een portie aardbeien mag je 150-200 g rekenen.
Je hebt dus geen enkele reden om aan deze heerlijke verleiding te weerstaan.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek