recette Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

Slaatje van tomaten, burrata en basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 stevige tomaten
  • 3 takjes vers basilicum
  • 3 bolletjes burrata
  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • fleur de sel
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Snij de tomaten in grove plakken. Verwijder de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Snij de bolletjes burrata in twee.
  • Klop in een kom de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en een heel klein beetje zout.
  • Leg vlak voor het opdienen de plakjes tomaat op de borden in de vorm van een rozet. Bestrooi met fleur de sel en fijngehakt basilicum en bevochtig met vinaigrette. Leg in het midden een half bolletje burrata en dien koel op.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek