recette Tomatenchutney

Tomatenchutney

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema ACCOMPAGNEMENT
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 250 g rode ui
  • 500 g tomaten
  • 2 teentjes look
  • ½ rode chilipeper
  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 125 g bruine suiker
  • 3 kardemompeulen
  • ¼ koffielepel paprika
  • bokalen

Voorbereiding

  • Voor 500 g chutney:
  • Snij de tomaten in blokjes. Hak de uien en de chilipeper fijn. Schil de look en de gember en hak fijn. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en laat onder regelmatig roeren 1 uur zacht sudderen. Breng dan zachtjes aan de kook tot het mengsel donker, dik en glanzend wordt als confituur.
  • Doe in gesteriliseerde bokalen, draai om (let op dat je je niet verbrandt) en laat ondersteboven afkoelen. De chutney is 6 weken houdbaar.
  • Hij past perfect bij toast met foie gras of paté, hamburger, gegrild vlees, harde kazen en geitenkaas.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek