recette Tomatenchutney

Tomatenchutney

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema ACCOMPAGNEMENT
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 250 g rode ui
  • 500 g tomaten
  • 2 teentjes look
  • 0.5 rode chilipeper
  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 125 g bruine suiker
  • 3 kardemompeulen
  • 0.25 tsp paprika
  • bokalen

Voorbereiding

  • Voor 500 g chutney:
  • Snij de tomaten in blokjes. Hak de uien en de chilipeper fijn. Schil de look en de gember en hak fijn. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en laat onder regelmatig roeren 1 uur zacht sudderen. Breng dan zachtjes aan de kook tot het mengsel donker, dik en glanzend wordt als confituur.
  • Doe in gesteriliseerde bokalen, draai om (let op dat je je niet verbrandt) en laat ondersteboven afkoelen. De chutney is 6 weken houdbaar.
  • Hij past perfect bij toast met foie gras of paté, hamburger, gegrild vlees, harde kazen en geitenkaas.

Smakelijk!

Raisin red globe

Red globe druiven

Seizoensproducten

Zoet en smaakvol

Deze grote ronde druiven hebben een rozerode kleur met een vleugje paars. Hun vruchtvlees is sappig en zeer zoet. Ze zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten. Je kan ze 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Neem ze er wel een halfuur vóór consumptie uit.
Red Globe druiven zijn lekker uit het vuistje, maar ook in een fruitslaatje, sap, taarten, clafoutis, ijs, confituur, enz. Denk je aan iets hartigers, dan kan je ze serveren bij kaas, vis, gevogelte, varkensvlees, kalfsvlees of wild.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek