recette Tournedos Rossini door Eric Boschman

Tournedos Rossini door Eric Boschman

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 tournedos
  • 4 plakjes foie gras
  • 4 sneden toastbrood
  • 1 mooie zwarte truffel
  • 100 g boter
  • 100 ml madera van goede kwaliteit
  • 200 ml rundsfond
  • 100 ml truffelsap (facultatief)
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Vraag je slager om 4 mooie tournedos.
  • Snij de sneden toastbrood in de vorm van de tournedos en bak ze in een pan in de helft van de boter. Zet weg.
  • Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en schroei de tournedos aan. Bak 3 tot 5 minuten langs elke zijde en kruid met peper en zout. Zet weg.
  • Bak in dezelfde pan de plakjes foie gras zeer kort aan op een hoog vuur en leg ze op de tournedos.
  • Blus de pan met de madera en de rundsfond en voeg een beetje truffelsap toe als je dat wenst. Laat inkoken terwijl je de braadresten losschraapt met een houten lepel.
  • Leg de toasts op een serveerschaal en hou warm. Leg er de tournedos en vervolgens de plakjes foie gras op. Werk af met een schijfje truffel. Nappeer de tournedos met de saus. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek