recette Trio van hummus en crackers door Geneviève Mahin

Trio van hummus en crackers door Geneviève Mahin

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Voor de crackers
  • 125 g butternut, geschild
  • 35 g amandelpoeder
  • 15 g hazelnootpoeder
  • 15 g tahin
  • 1 el tamari
  • 10 g zonnebloempitten
  • 20 g sesamzaadjes
  • 10 ml olijfolie
  • kurkuma
  • Voor de hummus
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • 50 g gekookte biet
  • komijn
  • 1 citroen
  • curry
  • kurkuma
  • 1 el kokosvet
  • 3 zongedroogde tomaten
  • paprika
  • 1 kl tomatenpuree
  • ½ teentje look

Voorbereiding

  • Pour les crackers
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 130°C.
  • Maal in de robot de rauwe, geschilde butternut fijn en meng met de tamari, de tahin, het hazelnoot- en amandelpoeder, de sesamzaadjes, de zonnebloempitten, de olijfolie en een beetje kurkuma.
  • Wanneer het mengsel homogeen is, smeer je het heel fijn uit over een ovenplaat. Plaats 45 minuten in de oven, tot de crackers droog zijn.
  • Hummus
  • Mix de kikkererwten met 300 ml water en verdeel het mengsel in drie.
  • Mix het eerste deel met de biet, komijn, 1 el olijfolie en citroensap (naar eigen smaak), het tweede met curry, kurkuma en 1 el kokosvet, en het derde met de zongedroogde tomaten, de tomatenpuree, paprika en ½ geperst teentje look.
  • Serveer de crackers met hummus.
  • OPMERKING Als je de smaken te sterk vindt, kan je de hummus ook op smaak brengen met een puree van oliehoudende zaden: hazelnoten, amandelen, pinda’s, …

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek