
Ingrediënten
Voor 2 personen
- Voor de crackers
- 125 g butternut, geschild
- 35 g amandelpoeder
- 15 g hazelnootpoeder
- 15 g tahin
- 1 el tamari
- 10 g zonnebloempitten
- 20 g sesamzaadjes
- 10 ml olijfolie
- kurkuma
- Voor de hummus
- 200 g gekookte kikkererwten
- 50 g gekookte biet
- komijn
- 1 citroen
- curry
- kurkuma
- 1 el kokosvet
- 3 zongedroogde tomaten
- paprika
- 1 kl tomatenpuree
- ½ teentje look
Voorbereiding
- Pour les crackers
- Verwarm de heteluchtoven voor op 130°C.
- Maal in de robot de rauwe, geschilde butternut fijn en meng met de tamari, de tahin, het hazelnoot- en amandelpoeder, de sesamzaadjes, de zonnebloempitten, de olijfolie en een beetje kurkuma.
- Wanneer het mengsel homogeen is, smeer je het heel fijn uit over een ovenplaat. Plaats 45 minuten in de oven, tot de crackers droog zijn.
- Hummus
- Mix de kikkererwten met 300 ml water en verdeel het mengsel in drie.
- Mix het eerste deel met de biet, komijn, 1 el olijfolie en citroensap (naar eigen smaak), het tweede met curry, kurkuma en 1 el kokosvet, en het derde met de zongedroogde tomaten, de tomatenpuree, paprika en ½ geperst teentje look.
- Serveer de crackers met hummus.
- OPMERKING Als je de smaken te sterk vindt, kan je de hummus ook op smaak brengen met een puree van oliehoudende zaden: hazelnoten, amandelen, pinda’s, …
Smakelijk!