recette Vanille-ijs

Vanille-ijs

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 puntjes vanille-extract
  • 500 ml vloeibare room

Voorbereiding

  • Klop de eierdooiers met de suiker tot u een schuimend mengsel krijgt. Zet weg.
  • Klop de room tot slagroom met een ijsblokje (plaats de room vooraf 30 minuten in de diepvriezer).
  • Klop het eiwit tot dikke sneeuw. Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mengsel eiwit/suiker en meng er daarna het tot sneeuw geklopte eiwit onder.
  • Manuele versie : doe de bereiding in een kom en zet minstens 8 uur in de diepvriezer tot het mengsel goed vast is. Roer het ijs om de drie uur om de vorming van kristallen te voorkomen en een smeuïg ijs te krijgen.
  • OF sorbetversie : giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Tomates grappe

Trostomaten

Seizoensproducten

Geurig, sappig en lekker van bij ons!
Ronde, stevige, glanzende en vlezige kerstomaten zijn constant van kwaliteit. De geur van de steeltjes is een teken van versheid.
Kerstomaten zijn fris en zitten boordevol smaak. Ze zijn lekker uit het vuistje of in een slaatje, maar ook heerlijk in de oven met wat look en enkele verse kruiden. Een schitterend ingrediënt in je zomerse gerechten!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek