recette Vanille-ijs

Vanille-ijs

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 puntjes vanille-extract
  • 500 ml vloeibare room

Voorbereiding

  • Klop de eierdooiers met de suiker tot je een schuimend mengsel krijgt. Zet weg.
  • Klop de room tot slagroom met een ijsblokje (plaats de room vooraf 30 minuten in de diepvriezer).
  • Klop het eiwit tot dikke sneeuw. Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mengsel eiwit/suiker en meng er daarna het tot sneeuw geklopte eiwit onder.
  • Manuele versie: doe de bereiding in een kom en zet minstens 8 uur in de diepvriezer tot het mengsel goed vast is. Roer het ijs om de drie uur om de vorming van kristallen te voorkomen en een smeuïg ijs te krijgen.
  • Of sorbetversie: giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek