recette Vanille-ijs

Vanille-ijs

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 puntjes vanille-extract
  • 500 ml vloeibare room

Voorbereiding

  • Klop de eierdooiers met de suiker tot u een schuimend mengsel krijgt. Zet weg.
  • Klop de room tot slagroom met een ijsblokje (plaats de room vooraf 30 minuten in de diepvriezer).
  • Klop het eiwit tot dikke sneeuw. Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mengsel eiwit/suiker en meng er daarna het tot sneeuw geklopte eiwit onder.
  • Manuele versie : doe de bereiding in een kom en zet minstens 8 uur in de diepvriezer tot het mengsel goed vast is. Roer het ijs om de drie uur om de vorming van kristallen te voorkomen en een smeuïg ijs te krijgen.
  • OF sorbetversie : giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek