recette Vanille-ijs

Vanille-ijs

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 puntjes vanille-extract
  • 500 ml vloeibare room

Voorbereiding

  • Klop de eierdooiers met de suiker tot u een schuimend mengsel krijgt. Zet weg.
  • Klop de room tot slagroom met een ijsblokje (plaats de room vooraf 30 minuten in de diepvriezer).
  • Klop het eiwit tot dikke sneeuw. Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mengsel eiwit/suiker en meng er daarna het tot sneeuw geklopte eiwit onder.
  • Manuele versie : doe de bereiding in een kom en zet minstens 8 uur in de diepvriezer tot het mengsel goed vast is. Roer het ijs om de drie uur om de vorming van kristallen te voorkomen en een smeuïg ijs te krijgen.
  • OF sorbetversie : giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek