recette Varkenscurry met kokosmelk

Varkenscurry met kokosmelk

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1000 g varkensstoofvlees
  • 2 wortelen
  • 3 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 kl hele kardemompeulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el Indische curry
  • enkele takjes verse koriander
  • 2 el ghee (geklaarde boter) of olie
  • 2 el Indische curry

Voorbereiding

  • Snij het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm.
  • Schil de uien en de wortelen en hak ze grof. Snij de paprika in blokjes.
  • Verwarm de curry in een hete stoofpan, voeg de ghee toe, meng goed en doe er alle groenten bij.
  • Voeg de kardemompeulen en daarna de blokjes vlees toe.
  • Laat 5 min. bakken, voeg een glaasje water toe, meng goed, dek af en laat 45 min. afgedekt sudderen.
  • Voeg dan de kokosmelk toe, meng en laat nog 20 minuten zachtjes koken, waarbij je regelmatig mengt. Vergeet niet de kardemompeulen te verwijderen!
  • Werk af met wat verse koriander en dien heet op met basmatirijst en een kruidig mangoslaatje.

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek