recette Varkenscurry met kokosmelk

Varkenscurry met kokosmelk

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1000 g varkensstoofvlees
  • 2 wortelen
  • 3 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 kl hele kardemompeulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el Indische curry
  • enkele takjes verse koriander
  • 2 el ghee (geklaarde boter) of olie
  • 2 el Indische curry

Voorbereiding

  • Snij het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm.
  • Schil de uien en de wortelen en hak ze grof. Snij de paprika in blokjes.
  • Verwarm de curry in een hete stoofpan, voeg de ghee toe, meng goed en doe er alle groenten bij.
  • Voeg de kardemompeulen en daarna de blokjes vlees toe.
  • Laat 5 min. bakken, voeg een glaasje water toe, meng goed, dek af en laat 45 min. afgedekt sudderen.
  • Voeg dan de kokosmelk toe, meng en laat nog 20 minuten zachtjes koken, waarbij je regelmatig mengt. Vergeet niet de kardemompeulen te verwijderen!
  • Werk af met wat verse koriander en dien heet op met basmatirijst en een kruidig mangoslaatje.

Smakelijk!

Spiering

Varkensribben spiering

Lekker van het seizoen

Spiering komt uit de nek van het varken en bestaat uit laagjes vet afgewisseld met spieren. Het vet geeft het vlees zijn lekkere, sappige textuur. Spiering is perfect om te grillen, maar kan ook worden gebakken in de pan of verwerkt in ragout.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek