recette Varkensgebraad gevuld met zongedroogde tomaten

Varkensgebraad gevuld met zongedroogde tomaten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g varkensgebraad
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • 60 g parmezaan
  • 2 el basilicum, fijngehakt 
  • 90 g pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el kalfsfond
  • 2 glazen water
  • 2 el zure room
  • peper
  • olijfolie
  • keukentouw

Voorbereiding

  • Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng ze in een kom met de parmezaan, de geplette look, de basilicum en de pijnboompitten. Kruid met peper.
  • Snij het gebraad in spiraalvorm met een lang en fijn mes. Leg de vulling op twee derden van het gebraad en rol het vlees op in de richting van het gedeelte zonder vulling (de vulling zal tot aan de rand glijden, maar er niet uitvallen). Knoop het gebraad dicht.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpot en doe er de gesnipperde ui in.
  • Laat het gebraad langs alle zijden aankleuren en voeg de wijn, de kalfsfond en het water toe. Dek af en laat 45 minuten koken. Draai om in de helft van de kooktijd. Wanneer het gebraad gaar is, voeg je de room toe om het kookvocht een beetje te binden.
  • Serveer het gebraad in plakjes, met gekonfijte kerstomaten en tagliatelle. Bestrooi met basilicum en parmezaan.
  • Goed om weten: om tijd te winnen en het jezelf makkelijker te maken, kan je aan je Match-beenhouwer vragen het gebraad klaar te maken om te vullen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek