
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g varkensgebraad
- 125 g zongedroogde tomaten
- 60 g parmezaan
- 2 el basilicum, fijngehakt
- 90 g pijnboompitten
- 1 teentje look
- 1 ui, gesnipperd
- 1 glas witte wijn
- 2 el kalfsfond
- 2 glazen water
- 2 el zure room
- peper
- olijfolie
- keukentouw
Voorbereiding
- Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng ze in een kom met de parmezaan, de geplette look, de basilicum en de pijnboompitten. Kruid met peper.
- Snij het gebraad in spiraalvorm met een lang en fijn mes. Leg de vulling op twee derden van het gebraad en rol het vlees op in de richting van het gedeelte zonder vulling (de vulling zal tot aan de rand glijden, maar er niet uitvallen). Knoop het gebraad dicht.
- Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpot en doe er de gesnipperde ui in.
- Laat het gebraad langs alle zijden aankleuren en voeg de wijn, de kalfsfond en het water toe. Dek af en laat 45 minuten koken. Draai om in de helft van de kooktijd. Wanneer het gebraad gaar is, voeg je de room toe om het kookvocht een beetje te binden.
- Serveer het gebraad in plakjes, met gekonfijte kerstomaten en tagliatelle. Bestrooi met basilicum en parmezaan.
- Goed om weten: om tijd te winnen en het jezelf makkelijker te maken, kan je aan je Match-beenhouwer vragen het gebraad klaar te maken om te vullen.
Smakelijk!