recette Varkensgebraad in de stoofpot met zomers slaatje

Varkensgebraad in de stoofpot met zomers slaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 700 g varkensgebraad
  • 20 g boter
  • 4 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 200 ml witte wijn
  • 1 zure appel (type Granny Smith)
  • 2 kleine venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 1 handvol spinaziescheuten
  • 1 handvol rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el ciderazijn
  • 1 kl mosterd
  • een dozijn walnoten
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Smelt de boter in een gietijzeren stoofpot en kleur daarin de fijngesneden sjalotten aan. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de look toe en kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij, doe de laurier in de pot en bestrooi met tijm. Voeg 33 cl water toe en laat ongeveer 1u15 pruttelen op een zacht vuur. Draai het vlees regelmatig om.
  • Spoel ondertussen de appel en de venkel. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in fijne plakjes. Snij de venkelknollen in fijne schijfjes. Hou enkele pluimpjes van de stengels bij. Was de rucola en de spinaziescheuten en zwier droog.
  • Doe de twee soorten olie en de azijn in een slakom. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Klop stevig met een vork tot je een vinaigrette bekomt. Voeg de schijfjes appel en venkel, de rucola en de spinaziescheuten toe. Meng, bestrooi met walnoten en venkelpluimpjes en dien meteen op.
  • Snij het gebraad net voor het opdienen in fijne plakjes en garneer met het slaatje.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek