icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Varkensfilet met mosterd en gestoofd witloof met honing en spekblokjes

Varkensfilet met mosterd en gestoofd witloof met honing en spekblokjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g varkensfilet
  • 100 g spekblokjes
  • 8 stronken witloof
  • 6 el zure room
  • 2 el olijfolie
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 el mosterd
  • 2 el mosterd op oude wijze
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 kl honing
  • 1 takje tijm
  • ½ blokje rundsbouillon
  • sla

Voorbereiding

  • Verwarm de olijfolie in een gietijzeren stoofpot. Leg er de varkensfilet in en bak op een hoog vuur 3 minuten aan langs één zijde en 2 minuten langs de andere zijde. Zet het vuur lager. Kruid met peper en zout en voeg een glas water toe. Dek af en laat 40 minuten stoven op een zacht vuur. Draai om na de helft van de tijd. Voeg tijdens het stoven een beetje water toe indien nodig.
  • Maak ondertussen het witloof schoon. Verwijder de harde onderkant en snij in twee in de lengterichting. Kleur in een stoofpot 5 minuten aan in de olie, samen met de spekblokjes. Voeg 25 cl water, 1/2 bouillonblokje, de tijm en de honing toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Laat nadien nog 5 minuten koken zonder deksel, tot al het vocht is verdampt. Zet weg en hou warm.
  • Neem na het stoven de varkensfilet uit de pot, leg het in een diepe schaal en dek af met aluminiumfolie.
  • Voeg aan het overblijvende vocht in de stoofpot het citroensap toe en verwarm op een matig vuur. Roer er de twee soorten mosterd door en meng met de garde om ze op te lossen in de saus. Voeg de room toe en meng opnieuw met de garde. Laat 2 tot 3 minuten opwarmen en neem van het vuur.
  • Snij de varkensfilet in plakjes, schik ze op een schotel en nappeer met de mosterdsaus. Serveer met het gestoofde witloof, een slaatje met vinaigrette en natuuraardappelen.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek