recette Varkensgebraad Orloff

Varkensgebraad Orloff

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1,2 kg varkensgebraad Orloff
  • 1 bos wortelen
  • 100 g zilveruitjes
  • tijm
  • rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • sla
  • gratin dauphinois

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg het gebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout, bestrooi met tijm en rozemarijn en besprenkel met olijfolie. Plaats ongeveer 1 uur in de oven.
  • Schil en was ondertussen de wortelen en snij ze in staafjes. Pel de uien en doe ze in de helft van de baktijd samen met de wortelen mee in de ovenschaal, rond het gebraad.
  • Serveer het gebraad met gratin dauphinois en een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek