recette Varkensmedaillons met gekaramelliseerde appelen

Varkensmedaillons met gekaramelliseerde appelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 760 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g varkensmedaillons
  • 3 appelen
  • 1 ui
  • 125 ml ahornsiroop
  • 80 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • melk
  • 4 takjes rozemarijn
  • de zeste van een onbehandelde citroen
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Laat de varkensmedaillons een hele nacht in de koelkast weken in een schaal met melk en de rozemarijn.
  • Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.
  • Snipper de ui en snij de appelen in schijfjes.
  • Neem de medaillons uit de marinade en dep ze droog met keukenrol. Verwarm de olijfolie en een klontje boter in een stoofpot die in de oven kan. Bak de medaillons 2 minuten langs elke zijde aan. Zet weg.
  • Kleur de ui en de appelen 2 à 3 minuten goudbruin in de braadjus. Bevochtig met de ahornsiroop en de bouillon. Voeg de citroenzeste en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Doe er opnieuw de varkensmedaillons bij. Kruid met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
  • Dien op met gebakken aardappelen.

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek