recette Varkensmedaillons met gekarameliseerde appelen

Varkensmedaillons met gekarameliseerde appelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 760 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g varkensmedaillons
  • 3 appelen
  • 1 ui
  • 125 ml ahornsiroop
  • 80 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • melk
  • 4 takjes rozemarijn
  • de zeste van een onbehandelde citroen
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Laat de varkensmedaillons een hele nacht in de koelkast weken in een schaal met melk en de rozemarijn.
  • Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.
  • Snipper de ui en snij de appelen in schijfjes.
  • Neem de medaillons uit de marinade en dep ze droog met keukenrol. Verwarm de olijfolie en een klontje boter in een stoofpot die in de oven kan. Bak de medaillons 2 minuten langs elke zijde aan. Zet weg.
  • Kleur de ui en de appelen 2 à 3 minuten goudbruin in de braadjus. Bevochtig met de ahornsiroop en de bouillon. Voeg de citroenzeste en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Doe er opnieuw de varkensmedaillons bij. Kruid met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
  • Dien op met gebakken aardappelen.

Smakelijk!

Chasselas de Moissac

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De “handgemaakte” tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.

De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek