
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g varkensmedaillons
- 3 appelen
- 1 ui
- 125 ml ahornsiroop
- 80 ml kippenbouillon
- 50 g boter
- 2 el olijfolie
- melk
- 4 takjes rozemarijn
- de zeste van een onbehandelde citroen
- peper en zout
Voorbereiding
- Laat de varkensmedaillons een hele nacht in de koelkast weken in een schaal met melk en de rozemarijn.
- Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui en snij de appelen in schijfjes.
- Neem de medaillons uit de marinade en dep ze droog met keukenrol. Verwarm de olijfolie en een klontje boter in een stoofpot die in de oven kan. Bak de medaillons 2 minuten langs elke zijde aan. Zet weg.
- Kleur de ui en de appelen 2 à 3 minuten goudbruin in de braadjus. Bevochtig met de ahornsiroop en de bouillon. Voeg de citroenzeste en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Doe er opnieuw de varkensmedaillons bij. Kruid met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
- Dien op met gebakken aardappelen.
Smakelijk!