recette Varkensmedaillons met gekaramelliseerde appelen

Varkensmedaillons met gekaramelliseerde appelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 760 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g varkensmedaillons
  • 3 appelen
  • 1 ui
  • 125 ml ahornsiroop
  • 80 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • melk
  • 4 takjes rozemarijn
  • de zeste van een onbehandelde citroen
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Laat de varkensmedaillons een hele nacht in de koelkast weken in een schaal met melk en de rozemarijn.
  • Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.
  • Snipper de ui en snij de appelen in schijfjes.
  • Neem de medaillons uit de marinade en dep ze droog met keukenrol. Verwarm de olijfolie en een klontje boter in een stoofpot die in de oven kan. Bak de medaillons 2 minuten langs elke zijde aan. Zet weg.
  • Kleur de ui en de appelen 2 à 3 minuten goudbruin in de braadjus. Bevochtig met de ahornsiroop en de bouillon. Voeg de citroenzeste en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Doe er opnieuw de varkensmedaillons bij. Kruid met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
  • Dien op met gebakken aardappelen.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek