
Ingrediënten
Voor 6 personen
- De biscuit
- 300 g vegan gingerbreadkoekjes
- 180 g margarine
- ¼ kl • 1/4 kl zout
- De cheesecake
- 2 pakjes Violife Creamy Original
- 100 ml kokosmelk
- 2 g agaragar
- 2 el ahornsiroop
- 1 el citroensap
- 1 kl vanille-extract
- De granaatappelsiroop
- 300 ml granaatappelsap
- 3 el maïszetmeel
- granaatappelpitjes voor de decoratie
Voorbereiding
- Mix de gingerbreadkoekjes tot poeder. Voeg de boter en het zout toe en mix opnieuw tot je een homogeen mengsel bekomt.
- Verdeel het mengsel over 6 ingevette taartvormpjes en gebruik de achterkant van een lepel om het aan te drukken op de bodem. Plaats in de koelkast om te laten opstijven.
- Los ondertussen, in een kleine pan op een zacht vuur, de agaragar al roerend op in de kokosmelk. Neem het mengsel van het vuur wanneer het aan de kook komt en zet weg.
- Meng in een slakom de rest van de ingrediënten en voeg het geheel langzaam toe aan de warme kokosmelk. Klop tot een romig mengsel. Verdeel gelijkmatig over de vormpjes en laat 4 uur rusten in de koelkast.
- Meng in een kommetje 100 ml granaatappelsap met het maïszetmeel. Doe de overblijvende 200 ml sap in een kleine pan en breng 5 minuten aan de kook. Giet het mengsel van maïszetmeel en granaatappel erbij en meng nog eens 5 minuten, tot je een siroop bekomt.
- Zet weg en laat afkoelen.
- Als de cheesecakes zijn opgestijfd, neem je ze uit de vormpjes. Serveer op kleine borden, met de granaatappelsiroop en enkele verse granaatappelpitjes.
Smakelijk!