recette Vegan coquilles

Vegan coquilles

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 koningsoesterzwammen (ook duinvoetjes genoemd)
  • 90 g Solo 100% plantaardig
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 teentje look
  • 2 el sojasaus
  • ⅓ prei
  • 8 groene asperges
  • 1 pastinaak
  • een beetje plantaardige melk
  • het sap van een halve limoen
  • licht gebakken uitjes
  • zeezout
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Verwijder de kopjes van de oesterzwammen. Snij gelijke delen van de steel, zodat je mooie ronde coquilles krijgt.
  • Tip: mocht je een kleine kookring hebben (met dezelfde diameter als de coquilles), dan kan je de buitenste rand van de coquilles verwijderen. Dat maakt ze nog sappiger.
  • Maak met een scherp mes kleine inkepingen aan beide kanten van de oesterzwammen. Dit doe je zowel horizontaal als verticaal, zodat er kleine vierkantjes ontstaan.
  • Zet de groentebouillon op en voeg indien nodig een eetlepel miso toe. Voeg de coquilles toe zodra de bouillon kookt. Laat 15 minuten koken.
  • Schil ondertussen de pastinaak en snij in schijfjes. Breng een pan groentebouillon aan de kook. Hierdoor krijgt de pastinaak meer smaak. Laat de pastinaak zo’n 15 minuten koken, tot hij zacht is.
  • Neem de coquilles uit de pan en zet weg op een bord.
  • Meng in een kom ongeveer 80 g Solo 100% plantaardig met een geplet teentje look en 2 eetlepels sojasaus. Roer goed om.
  • Verhit een braadpan met wat olijfolie op een middelhoog vuur. Bak eerst de coquilles kort aan (ongeveer 2 minuten per kant).
  • Voeg vervolgens het mengsel van sojasaus en boter toe en laat smelten. Schep met een lepel de boter over de coquilles zodat de smaken goed worden opgenomen. Laat ongeveer 10 minuten bakken om de coquilles een mooi goudbruin korstje te geven.
  • Maak de pastinaakpuree. Giet de pastinaak af en doe in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg wat plantaardige melk toe, de rest van de Solo 100% plantaardig (ongeveer 10 g) en het limoensap. Meng tot een homogeen mengsel. Zet de pastinaakpuree weg.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan en laat de groene asperges 5 minuten bakken, zodat ze knapperig blijven en een mooie kleur krijgen. Breng op smaak met zeezout.
  • Snij de prei in flinterdunne ringetjes en bak hem krokant in een braadpan met een beetje olijfolie.
  • Alle losse elementen zijn nu klaar, dus tijd om de borden op te maken. Begin met een laag pastinaakpuree, gevolgd door gegrilde asperges en de vegan coquilles. Werk af met de prei en gebakken uitjes. Smakelijk!

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek