recette Velouté van broccoli met parmezaan

Velouté van broccoli met parmezaan

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g broccoli
  • 300 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 50 g amandelschilfers

Voorbereiding

  • Was de broccoli en snij in roosjes. Doe in een pan met kokend water en laat 7 min. koken.
  • Los ondertussen het bouillonblokje op in 30 cl kokend water.
  • Wanneer de broccoli gaar is, laat dan zorgvuldig uitlekken en doe in een kom met ijswater. Laat uitlekken en hou enkele roosjes opzij voor de decoratie. Doe de rest in de mengkom van de blender. Voeg de bouillon toe en mix tot een homogene velouté.
  • Verwarm de amandelschilfers enkele minuten in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Verdeel de hete velouté over kommetjes. Doe er enkele broccoliroosjes bij en bestrooi met amandelschilfers en geraspte parmezaan. Dien onmiddellijk op. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek