recette Velouté van broccoli met parmezaan

Velouté van broccoli met parmezaan

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g broccoli
  • 300 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 50 g amandelschilfers

Voorbereiding

  • Was de broccoli en snij in roosjes. Doe in een pan met kokend water en laat 7 min. koken.
  • Los ondertussen het bouillonblokje op in 30 cl kokend water.
  • Wanneer de broccoli gaar is, laat dan zorgvuldig uitlekken en doe in een kom met ijswater. Laat uitlekken en hou enkele roosjes opzij voor de decoratie. Doe de rest in de mengkom van de blender. Voeg de bouillon toe en mix tot een homogene velouté.
  • Verwarm de amandelschilfers enkele minuten in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Verdeel de hete velouté over kommetjes. Doe er enkele broccoliroosjes bij en bestrooi met amandelschilfers en geraspte parmezaan. Dien onmiddellijk op. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Fraises min

Aardbeien

Seizoensproducten

Zoet en sappig, voor het plezier van klein en groot

Aardbeien bestaan al sinds lang vervlogen tijden. Ze zijn goed voor de gezondheid, rijk aan vezels en vitamine C, en een bron van antioxidanten. Bovendien hebben ze een positieve werking op het immuunsysteem. Ze bevatten veel water en weinig calorieën (amper 40 kcal per 100 g), waardoor ze ook aan te raden zijn tijdens dieetperioden. Reken 150-200 g aardbeien voor een portie.
Je hebt dus geen enkele reden om aan deze heerlijke verleiding te weerstaan. Natuur, in een slaatje of een mousse: tijdens het seizoen zijn alle gelegenheden goed!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek