recette Velouté van aardpeer met hazelnootolie

Velouté van aardpeer met hazelnootolie

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 preiwit
  • 800 g aardperen
  • 4 teentjes look
  • 200 ml room
  • 8 el hazelnootolie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • croutons (facultatief)

Voorbereiding

  • Snij het preiwit fijn. Spoel af onder koud water en zwier droog. Pel en snipper de look. Doe de prei, de look en de olijfolie in een grote kookpot. Plaats op het vuur en laat al roerend 5 minuten stoven.
  • Schil de aardperen en snij ze in kleine stukjes. Voeg samen met de room toe aan de prei. Zet onder water en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten koken.
  • Mix grondig met een mixer of een groentemolen met een zeer fijn rooster. Breng op smaak en serveer in kommetjes of diepe borden. Voeg net voor het opdienen de hazelnootolie en de croutons toe.
  • Goed om weten: je kan de hazelnootolie ook vervangen door truffelolie.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek