recette Verse tomatentartaar met basilicum

Verse tomatentartaar met basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stevige verse tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 takjes basilicum
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Verwijder de schil van de tomaten, ofwel met een dunschiller voor dunne schil, of door ze 30 seconden onder te dompelen in kokend water.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg fijngehakte sjalot en knoflook toe. Zout en peper toevoegen.
  • Voeg een scheutje olijfolie en balsamicoazijn toe. Meng samen.
  • Dresseer de tartaar met behulp van een kookring. Versier met enkele blaadjes basilicum en peper. Serveer gekoeld, met crackers of toast.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek