
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g zalmfilet (zonder vel en zonder graten)
- 300 g kabeljauwhaasje
- 300 g schol-, wijting- of roodbaarsfilet
- 300 g gepelde rauwe garnaalstaarten
- 300 g sint-jakobsnoten
- 1 wortel
- 1 sjalot
- 20 visfumet
- witte wijn
- 1 teentje look
- 1 laurierblaadje
- fonduepan
- fonduenetjes
Voorbereiding
- Snij de wortel in schijfjes. Snipper de look en de sjalot.
- Doe de visfumet en de witte wijn in een kookpot. Voeg de schijfjes wortel, het laurierblaadje en de gesnipperde look en sjalot toe. Verwarm tot net onder het kookpunt.
- Snij ondertussen de vis in blokjes en schik hem op een schotel.
- Giet op tafel de bouillon over in een fonduepan. Let erop dat hij goed warm blijft, net onder het kookpunt.
- Zet de visschotel op tafel, zodat iedereen zich kan bedienen. De stukken vis worden met behulp van het fonduenetje in de bouillon gedompeld.
- Serveer met rijst en zuringsaus of met stukken brood en tartaar-, cocktail- en looksaus.
Smakelijk!