recette Visfondue

Visfondue

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g zalmfilet (zonder vel en zonder graten)
  • 300 g kabeljauwhaasje
  • 300 g schol-, wijting- of roodbaarsfilet
  • 300 g gepelde rauwe garnaalstaarten
  • 300 g sint-jakobsnoten
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 20 visfumet
  • witte wijn
  • 1 teentje look
  • 1 laurierblaadje
  • fonduepan
  • fonduenetjes

Voorbereiding

  • Snij de wortel in schijfjes. Snipper de look en de sjalot.
  • Doe de visfumet en de witte wijn in een kookpot. Voeg de schijfjes wortel, het laurierblaadje en de gesnipperde look en sjalot toe. Verwarm tot net onder het kookpunt.
  • Snij ondertussen de vis in blokjes en schik hem op een schotel.
  • Giet op tafel de bouillon over in een fonduepan. Let erop dat hij goed warm blijft, net onder het kookpunt.
  • Zet de visschotel op tafel, zodat iedereen zich kan bedienen. De stukken vis worden met behulp van het fonduenetje in de bouillon gedompeld.
  • Serveer met rijst en zuringsaus of met stukken brood en tartaar-, cocktail- en looksaus.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek