recette Visfondue

Visfondue

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g zalmfilet (zonder vel en zonder graten)
  • 300 g kabeljauwhaasje
  • 300 g schol-, wijting- of roodbaarsfilet
  • 300 g gepelde rauwe garnaalstaarten
  • 300 g sint-jakobsnoten
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 20 visfumet
  • witte wijn
  • 1 teentje look
  • 1 laurierblaadje
  • fonduepan
  • fonduenetjes

Voorbereiding

  • Snij de wortel in schijfjes. Snipper de look en de sjalot.
  • Doe de visfumet en de witte wijn in een kookpot. Voeg de schijfjes wortel, het laurierblaadje en de gesnipperde look en sjalot toe. Verwarm tot net onder het kookpunt.
  • Snij ondertussen de vis in blokjes en schik hem op een schotel.
  • Giet op tafel de bouillon over in een fonduepan. Let erop dat hij goed warm blijft, net onder het kookpunt.
  • Zet de visschotel op tafel, zodat iedereen zich kan bedienen. De stukken vis worden met behulp van het fonduenetje in de bouillon gedompeld.
  • Serveer met rijst en zuringsaus of met stukken brood en tartaar-, cocktail- en looksaus.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek