recette Vitello tonnato door Benoit Dewitte

Vitello tonnato door Benoit Dewitte

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 795 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Voor het kalfsvlees
  • 500 g kalfsmuis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm, rozemarijn en salie
  • 200 mg olijfolie
  • 100 ml balsamicoazijn
  • peper en zout
  • Voor de saus
  • 200 g eiwit
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g tapenade van groene olijven
  • 50 g kappertjes op sap
  • 100 g tonijn uit blik
  • 2 el eetlepels mosterd
  • peper en zout
  • een snufje suiker
  • xeresazijn
  • 1 l slaolie
  • Om af te werken
  • gefrituurde kappertjes
  • fijne broodcroutons
  • geraspte parmezaan
  • rucola

Voorbereiding

  • Voeg het kalfsvlees samen met de aromaten in een vacuümzakje. Laat het een nachtje marineren.
  • Gaar het de volgende dag 1 uur op 59 °C. Laat afkoelen in ijswater.
  • Snij het in flinterdunne lapjes en schik op een bord.
  • Mix het eiwit fijn met de knoflook en de andere aromaten. Bind straalsgewijs met de olie tot een lopende, volle saus. Smeer het vlees rijkelijk in met de saus.
  • Werk af met gefrituurde kappertjes, fijne broodcroutons, geraspte parmezaan en rucola.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek