icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Vitello tonnato door Benoit Dewitte

Vitello tonnato door Benoit Dewitte

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 795 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Voor het kalfsvlees
  • 500 g kalfsmuis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm, rozemarijn en salie
  • 200 mg olijfolie
  • 100 ml balsamicoazijn
  • peper en zout
  • Voor de saus
  • 200 g eiwit
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g tapenade van groene olijven
  • 50 g kappertjes op sap
  • 100 g tonijn uit blik
  • 2 el eetlepels mosterd
  • peper en zout
  • een snufje suiker
  • xeresazijn
  • 1 l slaolie
  • Om af te werken
  • gefrituurde kappertjes
  • fijne broodcroutons
  • geraspte parmezaan
  • rucola

Voorbereiding

  • Voeg het kalfsvlees samen met de aromaten in een vacuümzakje. Laat het een nachtje marineren.
  • Gaar het de volgende dag 1 uur op 59 °C. Laat afkoelen in ijswater.
  • Snij het in flinterdunne lapjes en schik op een bord.
  • Mix het eiwit fijn met de knoflook en de andere aromaten. Bind straalsgewijs met de olie tot een lopende, volle saus. Smeer het vlees rijkelijk in met de saus.
  • Werk af met gefrituurde kappertjes, fijne broodcroutons, geraspte parmezaan en rucola.

Smakelijk!