
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 450 g rundsgehakt
- 150 g rauwe wortelen
- 100 g rauwe spinazie
- 150 g rauwe champignons
- 2 uien
- 1 teentje look
- komijn
- kurkuma
- curry
- 1 el rozijnen
- tamari
- tijm
Voorbereiding
- Pel en snipper de uien en de look. Meng met het vlees en kruid met peper en zout.
- Mix de gewassen wortelen in de robot en doe hetzelfde met de spinazie en de champignons. Meng nadien elk van de groenten met 1/3 van het gehakt.
- Voeg een beetje curry, kurkuma en enkele gehakte rozijnen toe aan het mengsel op basis van wortelen, een beetje komijn aan het mengsel op basis van spinazie en een beetje tijm en tamari aan het mengsel op basis van champignons.
- Rol balletjes van 3 cm diameter en laat ze 10 minuten koken in water.
- Serveer met een groene sla of wat rauwkost.
Smakelijk!