recette Vleeshapjes in 3 smaken door Geneviève Mahin

Vleeshapjes in 3 smaken door Geneviève Mahin

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 450 g rundsgehakt
  • 150 g rauwe wortelen
  • 100 g rauwe spinazie
  • 150 g rauwe champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • komijn
  • kurkuma
  • curry
  • 1 el rozijnen
  • tamari
  • tijm

Voorbereiding

  • Pel en snipper de uien en de look. Meng met het vlees en kruid met peper en zout.
  • Mix de gewassen wortelen in de robot en doe hetzelfde met de spinazie en de champignons. Meng nadien elk van de groenten met 1/3 van het gehakt.
  • Voeg een beetje curry, kurkuma en enkele gehakte rozijnen toe aan het mengsel op basis van wortelen, een beetje komijn aan het mengsel op basis van spinazie en een beetje tijm en tamari aan het mengsel op basis van champignons.
  • Rol balletjes van 3 cm diameter en laat ze 10 minuten koken in water.
  • Serveer met een groene sla of wat rauwkost.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek