recette Wafels met gerookte zalm en Eggs Benedict

Wafels met gerookte zalm en Eggs Benedict

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 hartige wafels om te garneren (je vindt het recept op deze website)
  • 6 sneden gerookte zalm
  • 6 eieren
  • 180 g ongezouten boter
  • 3 eigelen
  • 2 el wittewijnazijn
  • 3 el water
  • dille
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Maak de saus. Smelt de boter op een zacht vuur.
  • Klop in de kom van een bain-marie, weg van het vuur, het water, 1 el witte azijn en de eigelen. Plaats de kom boven ziedend water en klop tot de textuur dik en schuimig wordt. Kook het mengsel niet te hard om te vermijden dat de eigelen gaan stollen.
  • Neem de kom uit de bain-marie en voeg, weg van het vuur, onder voortdurend kloppen in een straaltje de gesmolten boter toe. Kruid met peper en zout. Dek het oppervlak van de saus af met plastic folie en hou warm.
  • Bak de wafels. Olie het wafelijzer in en laat het opwarmen. Giet er een lepel beslag in en sluit het toestel ongeveer 5 minuten. Herhaal de handeling tot het beslag op is. Hou warm.
  • Maak de gepocheerde eieren.
 Doe 1 el witte azijn in een pot gezouten ziedend water. Breek de eieren in kleine schaaltjes en laat ze één na één in het water glijden. Kook maximum 4 eieren tegelijk. Laat 3 tot 4 minuten pocheren. Neem de eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een bord met absorberend papier. Kook de overige eieren.
  • Schik de wafels op borden. Garneer ze met een sneetje gerookte zalm en een gepocheerd ei. Eindig met de saus. Decoreer met enkele pluimpjes dille en dien meteen op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek