
Ingrediënten
Voor 16 personen
- 250 g zelfrijzende bloem
- 250 ml lauwe melk
- 100 g boter
- 3 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 snuifje zout
- bloemsuiker
- vorm 4 x 6 of 4 x 7
Voorbereiding
- Scheid de eieren. Klop de eiwitten (met een snuifje zout) stijf. Zet weg.
- Meng in een schotel de suiker met 125 ml melk en een beetje gezeefde bloem. Voeg door een zeef beetje bij beetje de rest van de bloem toe. Meng er de eigelen en vervolgens de rest van de melk door tot je een glad en homogeen deeg bekomt. Voeg ten slotte de gesmolten boter toe en meng er voorzichtig het eiwit onder. Meng tot een soepel deeg.
- Bak onmiddellijk in beboterde vormen.
- Bestrooi de wafels met bloemsuiker en dien warm op
- Tip: je kan de wafels ook garneren met slagroom, chocoladesaus, stukjes fruit, … of alles wat je zelf lekker vindt.
Smakelijk!