recette Warme Brusselse wafels

Warme Brusselse wafels

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 16 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 16 personen

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 250 ml lauwe melk
  • 100 g boter
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 snuifje zout
  • bloemsuiker
  • vorm 4 x 6 of 4 x 7

Voorbereiding

  • Scheid de eieren. Klop de eiwitten (met een snuifje zout) stijf. Zet weg.
  • Meng in een schotel de suiker met 125 ml melk en een beetje gezeefde bloem. Voeg door een zeef beetje bij beetje de rest van de bloem toe. Meng er de eigelen en vervolgens de rest van de melk door tot je een glad en homogeen deeg bekomt. Voeg ten slotte de gesmolten boter toe en meng er voorzichtig het eiwit onder. Meng tot een soepel deeg.
  • Bak onmiddellijk in beboterde vormen.
  • Bestrooi de wafels met bloemsuiker en dien warm op
  • Tip: je kan de wafels ook garneren met slagroom, chocoladesaus, stukjes fruit, … of alles wat je zelf lekker vindt.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek