recette Wentelteefhartjes van brioche

Wentelteefhartjes van brioche

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema ONTBIJT
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 10 ml melk
  • 8 sneetjes briochebrood
  • 75 g suiker
  • 1 ingesneden vanillestokje
  • boter (om te bakken)

Voorbereiding

  • Verwarm in een steelpannetje de melk tot ze lauw is, samen met het vanillestokje. Neem van het vuur, voeg de suiker toe, laat enkele minuten trekken en verwijder het vanillestokje.
  • Klop in een kom de eieren los met een garde.
  • Steek met behulp van een uitsteekvorm hartjes uit de sneden briochebrood. Dompel de sneetjes brood kort onder in de gesuikerde melk en daarna in de losgeklopte eieren.
  • Smelt boter in een pan en bak de sneetjes brood ongeveer 3 minuten aan elke zijde. Zet warm weg.
  • Dien de gebakken sneetjes warm op met confituur of coulis van rode vruchten.

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek