recette Witloof met Herve en fijne kruiden

Witloof met Herve en fijne kruiden

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 stronken witloof
  • 100 g ongezouten boter
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 g Hervekaas
  • 240 ml droge witte wijn
  • 8 takjes fijngehakte bieslook
  • ½ kl jeneverbessen
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Was het witloof en snij het door in de lengterichting.
  • Smelt de boter in een stoofpot op een matig vuur en kleur het witloof langs alle zijden aan. Bevochtig met de witte wijn en voeg de jeneverbessen toe. Kruid met peper van de molen en zout. Zet het deksel op de stoofpot en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Snij de Hervekaas in blokjes. Laat samen met de room enkele minuten smelten in een kleine kookpot. Roer regelmatig. Kruid met peper en hou warm tot net voor het opdienen.
  • Nappeer het gestoofde witloof met saus en bestrooi met fijngehakte bieslook. Serveer met aardappelpuree en een stukje rood of wit vlees.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek