recette Witloof met Herve en fijne kruiden

Witloof met Herve en fijne kruiden

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema ACCOMPAGNEMENT
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 stronken witloof
  • 100 g ongezouten boter
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 g Hervekaas
  • 240 ml droge witte wijn
  • 8 takjes fijngehakte bieslook
  • 1/2 kl jeneverbessen
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Was het witloof en snij het door in de lengterichting.
  • Smelt de boter in een stoofpot op een matig vuur en kleur het witloof langs alle zijden aan. Bevochtig met de witte wijn en voeg de jeneverbessen toe. Kruid met peper van de molen en zout. Zet het deksel op de stoofpot en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Snij de Hervekaas in blokjes. Laat samen met de room enkele minuten smelten in een kleine kookpot. Roer regelmatig. Kruid met peper en hou warm tot net voor het opdienen.
  • Nappeer het gestoofde witloof met saus en bestrooi met fijngehakte bieslook. Serveer met aardappelpuree en een stukje rood of wit vlees.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek