
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 stronken witloof
- 100 g ongezouten boter
- 200 ml vloeibare room
- 100 g Hervekaas
- 240 ml droge witte wijn
- 8 takjes fijngehakte bieslook
- ½ kl jeneverbessen
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Was het witloof en snij het door in de lengterichting.
- Smelt de boter in een stoofpot op een matig vuur en kleur het witloof langs alle zijden aan. Bevochtig met de witte wijn en voeg de jeneverbessen toe. Kruid met peper van de molen en zout. Zet het deksel op de stoofpot en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Snij de Hervekaas in blokjes. Laat samen met de room enkele minuten smelten in een kleine kookpot. Roer regelmatig. Kruid met peper en hou warm tot net voor het opdienen.
- Nappeer het gestoofde witloof met saus en bestrooi met fijngehakte bieslook. Serveer met aardappelpuree en een stukje rood of wit vlees.
Smakelijk!