recette Witloofslaatje met peer en mimolette

Witloofslaatje met peer en mimolette

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stronken witloof
  • 1 peer
  • 6 noten
  • 60 g Mimolettekaas
  • 4 el notenolie (voor de vinaigrette)
  • 2 el wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 1 el yoghurt (voor de vinaigrette)
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Meng in een kom de olie met de azijn en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
  • Verwijder de bittere kern uit het witloof en snij in stukjes.
  • Verdeel het witloof over de borden. Voeg de geplette noten toe. Snij de peer in schijfjes.
  • Snij de mimolette in kleine blokjes.
  • Doe de schijfjes peer en de mimolette op de borden.
  • Verkruimel de noten.
  • Werk af met vinaigrette.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek