recette Witloofslaatje met peer en Mimolette

Witloofslaatje met peer en Mimolette

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stronken witloof
  • 1 peer
  • 6 noten
  • 60 g Mimolettekaas
  • 4 eetlepels notenolie (voor de vinaigrette)
  • 2 eetlepels wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 1 eetlepel yoghurt (voor de vinaigrette)
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Meng in een kom de olie met de azijn en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
  • Verwijder de bittere kern uit het witloof en snij in stukjes.
  • Verdeel het witloof over de borden. Voeg de geplette noten toe. Snij de peer in schijfjes.
  • Snij de mimolette in kleine blokjes.
  • Doe de schijfjes peer en de mimolette op de borden.
  • Verkruimel de noten.
  • Werk af met vinaigrette.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek