recette Witloofslaatje met peer en Mimolette

Witloofslaatje met peer en Mimolette

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stronken witloof
  • 1 peer
  • 6 noten
  • 60 g Mimolette kaas
  • 4 eetlepels notenolie (voor de vinaigrette)
  • 2 eetlepels wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 1 eetlepel yoghurt (voor de vinaigrette)
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Meng in een kom de olie met de azijn en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
  • Verwijder de bittere kern uit het witloof en snij in stukjes.
  • Verdeel het witloof over de borden. Voeg de geplette noten toe. Snij de peer in schijfjes.
  • Snij de mimolette in kleine blokjes.
  • Doe de schijfjes peer en de mimolette bij op de borden.
  • Verkruimel de noten.
  • Werk af met vinaigrette.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek