recette Witloofslaatje met peer en mimolette

Witloofslaatje met peer en mimolette

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stronken witloof
  • 1 peer
  • 6 noten
  • 60 g Mimolettekaas
  • 4 el notenolie (voor de vinaigrette)
  • 2 el wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 1 el yoghurt (voor de vinaigrette)
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Meng in een kom de olie met de azijn en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
  • Verwijder de bittere kern uit het witloof en snij in stukjes.
  • Verdeel het witloof over de borden. Voeg de geplette noten toe. Snij de peer in schijfjes.
  • Snij de mimolette in kleine blokjes.
  • Doe de schijfjes peer en de mimolette op de borden.
  • Verkruimel de noten.
  • Werk af met vinaigrette.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek