recette Witloofroomsoep met curry

Witloofroomsoep met curry

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g witloof
  • 1 aardappel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 ui
  • 100 ml vloeibare room
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl bruine suiker
  • 2 sneden oudbakken brood
  • boter
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Pel en snipper de ui. Schil de aardappel, snij in stukjes en spoel af. Verwijder de onderzijde van het witloof en snij in dikke repen.
  • Smelt een klontje boter in een grote kookpot en stoof de ui aan. Voeg het witloof en de stukjes aardappel toe. Laat al roerend twee minuten koken. Voeg nadien de suiker en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet de ingrediënten net onder water en laat 20 tot 25 minuten koken.
  • Snij ondertussen de sneden brood in blokjes. Verwarm boter in een pan en bak de croutons goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier om het vet te absorberen en hou warm.
  • Mix de soep terwijl je de room toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met curry. Dien warm op, samen met de croutons.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek