
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g witloof
- 1 aardappel
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 ui
- 100 ml vloeibare room
- 1 kl currypoeder
- 1 kl bruine suiker
- 2 sneden oudbakken brood
- boter
- zout en peper
Voorbereiding
- Pel en snipper de ui. Schil de aardappel, snij in stukjes en spoel af. Verwijder de onderzijde van het witloof en snij in dikke repen.
- Smelt een klontje boter in een grote kookpot en stoof de ui aan. Voeg het witloof en de stukjes aardappel toe. Laat al roerend twee minuten koken. Voeg nadien de suiker en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet de ingrediënten net onder water en laat 20 tot 25 minuten koken.
- Snij ondertussen de sneden brood in blokjes. Verwarm boter in een pan en bak de croutons goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier om het vet te absorberen en hou warm.
- Mix de soep terwijl je de room toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met curry. Dien warm op, samen met de croutons.
Smakelijk!