recette Witloofroomsoep met curry

Witloofroomsoep met curry

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g witloof
  • 1 aardappel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 ui
  • 100 ml vloeibare room
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl bruine suiker
  • 2 sneden oudbakken brood
  • boter
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Pel en snipper de ui. Schil de aardappel, snij in stukjes en spoel af. Verwijder de onderzijde van het witloof en snij in dikke repen.
  • Smelt een klontje boter in een grote kookpot en stoof de ui aan. Voeg het witloof en de stukjes aardappel toe. Laat al roerend twee minuten koken. Voeg nadien de suiker en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet de ingrediënten net onder water en laat 20 tot 25 minuten koken.
  • Snij ondertussen de sneden brood in blokjes. Verwarm boter in een pan en bak de croutons goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier om het vet te absorberen en hou warm.
  • Mix de soep terwijl je de room toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met curry. Dien warm op, samen met de croutons.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek