recette Witte chocoladetaart

Witte chocoladetaart

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 110 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g bloem (voor het bladerdeeg)
  • 50 g poedersuiker (voor het bladerdeeg)
  • 3 el cacaopoeder (voor het bladerdeeg)
  • 1 snuifje zout (voor het bladerdeeg)
  • 1 eierdooier (voor het bladerdeeg)
  • 150 g boter (voor het bladerdeeg)
  • 200 g witte chocolade (voor de ganache)
  • 150 ml vloeibare room (voor de ganache)
  • 30 g boter (voor de ganache)

Voorbereiding

  • Het deeg: zeef de bloem en de poedersuiker in een schotel. Voeg de cacao en het zout toe.
  • Maak een putje, voeg de eierdooier en de malse boter in kleine stukjes toe.
  • Plet tot een zanderig mengsel. Voeg 2 lepels koud water toe, maak een bol en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Duw het deeg in een taartvorm bedekt met bakpapier, bedek de bodem met droge groenten en plaats 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de ganache: smelt de chocolade in een bain-marie.
  • Breng de room aan de kook en giet al roerend zachtjes over de chocolade. Voeg beetje bij beetje de boter toe.
  • Wanneer het deeg is afgekoeld, giet je er de ganache over. Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, frambozencoulis of slagroom.

Smakelijk!

Boerenworst

Product van de week

We kiezen de boerenworst vanwege zijn zachtheid en sappigheid. Het is een klassieker uit onze Belgische keuken. Hij is grof gehakt met zijn varkens- en rundvlees en vergezelt alles waar we zin in hebben.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek