
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem (voor het bladerdeeg)
- 50 g poedersuiker (voor het bladerdeeg)
- 3 el cacaopoeder (voor het bladerdeeg)
- 1 snuifje zout (voor het bladerdeeg)
- 1 eierdooier (voor het bladerdeeg)
- 150 g boter (voor het bladerdeeg)
- 200 g witte chocolade (voor de ganache)
- 150 ml vloeibare room (voor de ganache)
- 30 g boter (voor de ganache)
Voorbereiding
- Het deeg: zeef de bloem en de poedersuiker in een schotel. Voeg de cacao en het zout toe.
- Maak een putje, voeg de eierdooier en de malse boter in kleine stukjes toe.
- Plet tot een zanderig mengsel. Voeg 2 lepels koud water toe, maak een bol en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Duw het deeg in een taartvorm bedekt met bakpapier, bedek de bodem met droge groenten en plaats 25 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de ganache: smelt de chocolade in een bain-marie.
- Breng de room aan de kook en giet al roerend zachtjes over de chocolade. Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Wanneer het deeg is afgekoeld, giet je er de ganache over. Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
- Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, frambozencoulis of slagroom.
Smakelijk!