recette Witte sangria met perzik

Witte sangria met perzik

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 130 min
  • Thema COCKTAILS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 ½ l droge en fruitige witte wijn
  • 200 ml goed gekoelde limonade
  • 100 ml perzikenlikeur
  • 4 geschilde perziken of bio nectarines
  • 150 g frambozen, bosbessen en/of ontpitte kersen
  • 1 bio citroen
  • 2 takjes basilicum, munt of verse tijm
  • ijsblokjes

Voorbereiding

  • Snij de perziken in 8 en de citroen in schijfjes.
  • Doe alle ingrediënten behalve de limonade in een grote kan. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  • Voeg net voor het opdienen ijsblokjes en limonade toe en serveer onmiddellijk met een scheplepel.
  • Goed om weten: wil je een minder zure sangria, vervang de citroen dan door een sinaasappel.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek