recette Zalm in een krokant jasje met soja, honing en limoen

Zalm in een krokant jasje met soja, honing en limoen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalmmoten
  • 1 limoen
  • 4 el zoute sojasaus
  • 4 kl zwart sesamzaad
  • 30 g honing

Voorbereiding

  • Rasp en pers de limoen in een diep bord. Doe er de sojasaus en de honing bij en meng goed.
  • Snij de zalm in 4 gelijke moten. Leg ze in de marinade en laat 15 minuten marineren in de koelkast. Verwarm een braadpan zonder vetstof op een matig vuur en bak de zalm 1 minuut langs elke zijde. Voeg de marinade toe en laat lichtjes inkoken.
  • Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en serveer de zalm met aardappelpuree, een stoofpotje van kleine groenten en partjes citroen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek