recette Zalm en romige saus met spinazie en champignons

Zalm en romige saus met spinazie en champignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalmhazen of zalmforelfilet
  • 250 g champignons
  • 300 g verse spinazie
  • 200 ml room
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • ½ glas droge witte wijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Pel en snipper de ui en de look. Snij de champignons in fijne schijfjes. Was de spinazie, zwier droog en verwijder de steeltjes.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een sauteerpan. Kleur de zalmhazen langs beide zijden op een vrij hoog vuur aan in de hete olie. Zet weg.
  • Stoof in dezelfde pan, zonder ze schoon te maken, de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg de champignons toe en laat ze hun vocht afgeven. Kruid met peper en zout, voeg de look toe en laat enkele minuten aanstoven. Blus vervolgens met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder deksel enkele ogenblikken koken op een zacht vuur.
  • Kook ondertussen de pasta (pappardelle, tagliatelle, …) die je erbij zal serveren.
  • Leg de zalmhazen 2 tot 3 minuten voor het opdienen in de pan en laat ze onder deksel opwarmen in de room.
  • Tip: is de saus te dik, neem dan helemaal op het einde van de kooktijd een kleine scheplepel van het kookwater van de pasta. Dat is rijk aan zetmeel en je kan er de saus tegelijk mee aanlengen en binden. Naargelang het seizoen kan je de spinazie vervangen door zuring of waterkers.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek