icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Zoete aardappelen gevuld met kikkererwten

Zoete aardappelen gevuld met kikkererwten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 400 g kikkererwten, gekookt en uitgelekt
  • 200 g spekblokjes
  • ½ broccoli
  • ½ paprika
  • 2 el tahin van komijnzaad
  • ½ kl chilipoeder
  • peper en zout
  • verse koriander
  • feta

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prik met een vork drie of vier gaatjes in de schil van de zoete aardappelen. Plaats de knollen 45 minuten in de oven, tot ze perfect gaar zijn.
  • Bak ondertussen de spekblokjes aan met de in blokjes gesneden paprika. Laat de broccoliroosjes 10 minuten koken. Zet weg.
  • Snij de gare zoete aardappelen overlangs door en haal ze uit.
  • Plet met een vork de helft van de kikkererwten, het vruchtvlees van de aardappelen, de tahin en de specerijen in een slakom. Kruid met peper en zout. Voeg de overblijvende kikkererwten, de broccoliroosjes, de spekblokjes en de blokjes paprika toe. Meng.
  • Olie een ovenschaal in. Leg er de zoete aardappelen in en garneer ze met de vulling van kikkererwten.
  • Plaats 15 minuten in de oven. Bestrooi net voor het opdienen met fijngehakte verse koriander en verkruimelde feta.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek