
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 400 g kikkererwten, gekookt en uitgelekt
- 200 g spekblokjes
- ½ broccoli
- ½ paprika
- 2 el tahin van komijnzaad
- ½ kl chilipoeder
- peper en zout
- verse koriander
- feta
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prik met een vork drie of vier gaatjes in de schil van de zoete aardappelen. Plaats de knollen 45 minuten in de oven, tot ze perfect gaar zijn.
- Bak ondertussen de spekblokjes aan met de in blokjes gesneden paprika. Laat de broccoliroosjes 10 minuten koken. Zet weg.
- Snij de gare zoete aardappelen overlangs door en haal ze uit.
- Plet met een vork de helft van de kikkererwten, het vruchtvlees van de aardappelen, de tahin en de specerijen in een slakom. Kruid met peper en zout. Voeg de overblijvende kikkererwten, de broccoliroosjes, de spekblokjes en de blokjes paprika toe. Meng.
- Olie een ovenschaal in. Leg er de zoete aardappelen in en garneer ze met de vulling van kikkererwten.
- Plaats 15 minuten in de oven. Bestrooi net voor het opdienen met fijngehakte verse koriander en verkruimelde feta.
Smakelijk!